У Microsoft розповіли про новинку у Windows 8

Компанія Microsoft перегляне механізм установки оновлень для операційної системи Windows. Нові принципи застосують в Windows 8, яка, як очікується, побачить світло в 2012 році.

У Windows 8 буде зведено до мінімуму кількість автоматичних перезавантажень, які потрібні для вступу в силу важливих оновлень, повідомляється в блозі Building Windows 8. В ідеалі таке перезавантаження буде відбуватися один раз на місяць. Його будуть “чекати” всі завантажені за цей період оновлення.

Позапланові перезавантаження можливі, але будуть здійснюватися лише при установці екстрених “заплаток” для системи безпеки.

Якщо в Windows 7 і попередніх версіях ОС комп’ютер автоматично перезавантажується протягом 15 хвилин після установки оновлення (якщо користувач “вручну” не відкладе операцію), то в Windows 8 термін очікування перезавантаження складе три дні. Лічильник з повідомленням буде розташований на екрані блокування. Якщо існує ризик втрати даних (наприклад, якщо у фоновому режимі працюють ті чи інші програми), перезавантаження не буде виконуватися навіть після закінчення триденного терміну.

Для корпоративних користувачів Windows терміни перезавантаження можуть бути іншими. Вони будуть залежати від налаштувань оновлень, які задає системний адміністратор.

Оновлення для ОС Windows поширюються через “Центр оновлення Windows”. За традицією, пакет оновлень висилається другого вівторка кожного місяця (Patch Tuesday).