У Новоград-Волинському ще одне село отримало газ. ФОТО

Відбулося святкове відкриття газопроводу у Новоград-Волинському районі.

1 листопада перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Олещенко відвідав Новоград-Волинський район, де взяв участь у відкритті газопроводу в селі Великий Молодьків. На святі були присутніми голова Новоград-Волинської районної адміністрації Сергій Лавренюк та голова районної ради Франц Весельський.

Микола Олещенко повідомив, що за підтримки Голови Верховної ради України Володимира Литвина на газифікацію Новоград-Волинського району виділено більше 5 мільйонів гривень.

”До кінця 2011 року в планах області газифікувати ще п’ять сіл Новоград-Волинського району та дванадцять сіл в області. Проектна документація на підведення газопроводу до Великомолодьківської сільської ради (села Великий Молодьків і Груд) почала готуватися у 2001 році. У 2006 році, коли розпочалася газифікація Новоград-Волинського району, газ провели до навколишніх сіл.

І лише у 2009 році Великомолодьківська громада почала рішуче відстоювати своє право на газопостачання до її населеного пункту. У селі заснували спілку по газифікації, до якої вступили 110 жителів Великого Молодькова та 50 – села Груд”, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Підвідний газопровід до села фінансували з державного бюджету, а спорудження сільських вуличних мереж фінансували самі жителі.

Також жителям допомагали місцеві підприємства: ПСП «Світоч» та фермерське господарство «Золотий нектар». Із державного бюджету на газифікацію села Великий Молодьків витратили близько мільйона гривень.
До кінця поточного року на добудову газопроводів протяжністю близько 230 кілометрів заплановано освоїти до 41 млн. грн.

Із показником газифікації по області 37% ми відстаємо від держави загалом. На сьогодні вже маємо цифри, які свідчать про те, що фінансування проведення газу з державного бюджету до населених пунктів Житомирської області буде продовжуватися і в наступному році.

У програмі газифікації за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» протягом 2011-2014 років передбачено газифікувати 105 населених пунктів з сумою фінансування 341 млн. грн. та проектною потужністю майже 850 км. Дана Програма сформована відповідно до завдань Президента України Віктора Януковича щодо добудови розпочатих будівництвом об`єктів.

Фото Катерини Тарановської