У Олевську незаконно ставали “чорнобильцями”

Прокуратура порушила справу за фактом недбалості працівників управління Пенсійного фонду в Олевському районі.

Як повідомила прокурор Олевського району Надія Кочубей, перевіркою прокуратури встановлено, що службові особи управління Пенсійного фонду України в Олевському районі несумлінно ставилися до своїх службових обов’язків.

Зокрема, вони не брали участі у засіданнях органів медико-соціальної експертизи та не перевіряли правильності призначення і виплати пенсій.

Унаслідок такої недбалості шестеро громадян стали власниками безпідставно виданих довідок про інвалідність, пов’язану із Чорнобильською катастрофою, і впродовж 2009-2011 років отримували пільгові пенсії.

Загальна сума незаконно виданих коштів перевищила 100 тис. грн. Такими діями завдано тяжкі наслідки державним інтересам.
Прокуратурою Олевського району порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами управління Пенсійного фонду України в Олевському районі. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.