У Житомирі охоронець покатався на 44 тисячі гривень

Угон одразу двох автомобілів: Тойоти-Хайлендер та Лексуса, загальна вартість яких складає майже 1,5 мільйона гривень – з такою заявою до Богунського РВ звернулася житомирянка в одну із п’ятниць листопада.

Жінка пояснила, що декілька днів тому залишила свої машини на одній із автостоянок міста, а коли повернулась, помітила, що у обох автомобілів пошкоджені бампери, фари та капот. За оцінками експертів загальна сума пошкоджень складає близько 44 тисяч гривень.

За підозрою у скоєні даного злочину затримали 36-річного житомирянина, охоронця цієї ж стоянки. Встановлено, що чоловік замість того, щоб охороняти автомобілі випробовував їх в дії.

За словами підозрюваного того вечора йому на очі потрапив Лексус. Охоронець сів за кермо та поїхав до одного з магазинів міста за цигарками та спиртним. Повернувшись, горе-охоронець добряче розігрівся алкоголем і вирішив відвідати подругу, яка проживає у сусідньому райцентрі. Для цієї подорожі чоловік вибрав уже Тойоту.

Повернувшись під ранок, горе-охоронець поставив автомобіль на місце та пішов спати. В алкогольному дурмані чоловік навіть не звернув уваги на серйозні пошкодження обох автомобілів.

Наразі триває дослідча перевірка. За її результатами буде прийнято рішення про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину передбаченого ст. 289 Кримінального кодексу України. Горе-охоронцю загрожує покаранння у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Світлана Чемерис, працівник Богунського РВ УМВС України в Житомирській області.