У Житомирі створено «Університет третього віку»

Сьогодні в Житомирському міському територіальному центрі соціального обслуговування вперше в Житомирі відкрито «Університет третього віку».

Навчання людей похилого віку є інноваційним проектом, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя.

Основними завданнями такої соціально-педагогічної послуги є організація та проведення безкоштовного навчання та освітніх заходів для людей похилого віку згідно із затвердженими програмами та планами.

«Університет третього віку» має на меті допомогти людям похилого віку в адаптації до сучасних умов життя шляхом оволодіння новими знаннями та навичками.

Навчання проводитиметься по двом напрямкам – створені психологічний та мистецький факультети. Заняття проходитимуть у вигляді тренінгів, бесід, консультацій, рольових ігор та цікавих зустрічей для того, щоб зацікавити і сприяти всебічному розвитку.

«Університет третього віку» створюється для того, щоб люди похилого віку не відчували себе самотніми, щоб вони могли поспілкуватися, обмінятися досвідом, отримати знання корисні для життя. Я думаю, що ніколи не пізно навчатися» – поділився своїми враженнями заступник міського голови П.І. Закусило.

Навчання в «Університеті третього віку» здійснюється як викладачами, так і волонтерами. Для новоспечених студентів навчання безкоштовне в задоволення і на користь.