У Житомирі засудили сутенера

У Житомирі засудили чоловіка, Звинуваченого у ситенерстві.

Вироки з реальними термінами позбавлення волі для сутенерів, допоки є, швидше, винятком, аніж прийнятною практикою. Втім завдяки наполегливості працівників міліції Житомирщини та ретельному документуванню обставин скоєння злочину вина 44-річного житомирянина при судовому розгляді справи повністю була доведена.

Чоловік обвинувачувався у втягненні з метою наживи у зайняття проституцією жінок. Зокрема, у ході розслідування кримінальної справи, порушеної за ч. 2 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) та ч. 2 ст. 303 (Проституція або примушування чи втягнення до зайняття проституцією) Кримінального кодексу України були встановлені неодноразові факти його звідництва повії з клієнтами.

Чоловік самостійно підшукував охочих до сексуальних втіх з «дівчатками» і домовлявся про всі обставини. Потім на власному автомобілі сутенер відвозив дівчину, завербовану ним раніше обіцянками про гарний заробіток, до лазні, квартири чи приватного будинку (щоразу місце могло змінюватись). Отримував за це гроші – 400 гривень – та очікував закінченні сеансу «кохання». Після чого виплачував повії 100 гривень, решту залишаючи собі за «труди».

Втім під час затримання оперативниками відділу по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області затриманий не зізнавався у скоєному і все заперечував. Проте низка речових доказів та красномовні грошові купюри з невидимими при звичайному світлі написами «порно», вилучені у нього, змусили таки визнати причетність до сутенерства.

Корольовський районний суд м. Житомира, розглянувши представлені матеріали, засудив обвинуваченого до 2 з половиною років позбавлення волі.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області