У Житомирській області продовжують самовільно займати землю

Земельне законодавство в Житомирській області продовжують порушувати.

За 9 місяців 2011 року спеціалістами інспекційних підрозділів Держкомзему у Житомирської області виявлено 976 порушень вимог чинного земельного законодавства на загальній площі 83486 гектарів. Про це Репортеру Житомира прес-служба Головного управління Держкомзему у Житомирській області.

Лідерами по кількості виявлених порушень стали Баранівський, Новоград-Волинський, Коростишівський райони.

На адресу порушників видано 959 приписів щодо необхідності усунення допущених порушень, а у 430 випадках відкриті провадження у справах про адміністративні правопорушення та притягнуто винних осіб до адміністративної відповідальності. Крім того, за результатами перевірок до органів прокуратури направлено 45 матеріалів з метою вжиття заходів прокурорського реагування.

Загальна сума заподіяної шкоди завданої внаслідок самовільного зайняття, використання землі не за цільовим призначенням та зняттям поверхневого шару ґрунту без спеціального дозволу становить понад 714,1 тисяч гривень. З них порушниками добровільно сплачено понад 52,9 тисяч гривень.

Всього цьогоріч державні інспектори провели 1314 перевірок дотримання вимог земельного законодавства. На їх адресу надійшло 1179 звернень.

«Робота спрямована на запобігання, своєчасне виявлення і припинення правопорушень, – зазначає Микола Чайківський, начальник Управління Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель Головного управління Держкомзему в області. – Особлива увага акцентована на недопущення корупційних правопорушень, тісну співпрацю з правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування, громадськістю, що дасть можливість посилити здійснення контролю за дотриманням вимог земельного законодавства».