У Житомирському центрі зайнятості виявили фінансові махінації на 3,5 мільйона гривень

Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в Житомирській області встановило завищення вартості будівництва міського центру зайнятості на 3,4 мільйона гривень.

Як інформує прес-служба КРУ в Житомирській області, під час позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Житомирського обласного центру зайнятості фахівці КРУ виявили ряд серйозних порушень фінансової діяльності.

Ревізори встановили, що з порушенням «Правил визначення вартості будівництва», Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» під час використання коштів, виділених на будівництво приміщення Житомирського міського центру зайнятості, було зайво виплачено 3,4 млн грн через завищення обсягу та вартості виконаних будівельних робіт за 2008-2010 роки та в І кварталі 2011 року.

Зокрема, без відповідних документів (актів виконаних робіт) підрядній будівельній організації переказано кошти на суму 582,6 тис. грн. А також проведеними контрольними обмірами фактично виконаних робіт встановлено завищення в актах виконаних робіт обсягів робіт на суму 2,5 млн грн.

Порушено кримінальну справу. Директор і головний бухгалтер притягнуто до адміністративної відповідальності.