В Житомирі 5-річний хлопчик впав у каналізаційний люк

Житомирські інспектори патрульної служби врятували 5-річного хлопчика, який впав до каналізаційного колодязя.

“Я думав, що я не впав, а, виявилося, що впав”, – розповідає про свою пригоду 5-річний Антон, що проживає разом з батьками у Житомирі.

Того вечора трьохметровий каналізаційний колодязь ледве не приніс біди у молоду сім’ю.

Вечірньої пори хлопчик разом з мамою поверталися з поліклініки додому. Зайшли до вуличного кіоску по ремонту взуття, а коли виходили, сутінки уже зовсім спустились на місто. Тож відкритий люк, що розташувався поруч з кіоском, не помітила ні жінка, ні малий. Вони разом йшли, тримаючись за руки, однак за якусь мить хлопець опинився у глибокому колодязі.

“Я навіть не зрозуміла, що трапилось. Тримала за руку і немає… Він кричить. Я посвітила телефоном і почала просити допомоги у перехожих, однак ніхто не звернув уваги, – схвильовано розповідає Наталка, мама хлопчика. – Йшли в патрулі хлопці, міліціонери. Один із них, навіть не роздумуючи, відразу стрибнув у колодязь”.

Старший наряду батальйону патрульної служби при УМВС України в Житомирській області Анатолій Горобець разом з молодими колегами Валентином Волковським та Сергієм Ковпакою, як завше, заступивши на охорону громадського порядку в місті, рухались за визначеним маршрутом, коли почули голосний крик.

Інспектори побігли на звук. На місці побачили жінку, що лежала на землі і руками показувала у колодязь. Однак, вона була настільки схвильована, що нічого пояснити не могла. Піднявши її, ми почали світити ліхтариками і побачили в отворі дитину, що борсалась у холодній воді. Хлопчик плакав, кликав маму і виглядав досить зляканим та розгубленим.
Інспектори, не гаючи часу на роздуми та пошуки підручних засобів, за допомогою сили рук спустили на триметрову глибину Валентина, а той і сам, потрапивши у багнюку, зумів підняти хлопчика достатньо високо, щоб його дістали товариші. Малого закутали у куртку та передали матері, при цьому переконавшись, що хлопчик не отримав тілесних ушкоджень. Його несподіване падіння, на щастя, обійшлося без травм, а злагоджені дії інспекторів запобігли можливому переохолодженню дитини.

Самого ж Валентина витягли тим же чином, за рахунок достатньої фізичної підготовки.

“Я не так давно працюю у міліції, близько 8 місяців, а тому у подібній ситуації вперше. Звичайно, уже доводилось допомагати людям у різних обставинах, але в таких екстреминальних – уперше. Проте, я думаю, що це і є наш службовий обов’язок – вчасно прийти на допомогу іншим”, – поділився з нами своїми враженнями Валентин Волковський.

Того вечора його патрулювання по охороні громадського порядку закінчилося раніше – командир відправив додому переодягатись, все ж таки одяг мокрий, а на вулиці досить прохолодно.

Батьки пораділи щасливому закінченню історії з їх сином, а інспектори патрульної служби продовжили роботу, можливо, ще комусь знадобиться їх допомога.

Комунальники ж обіцяли колодязь закрити, сподіваємось, надійно.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області