В Житомирі провели огляд готовності комунальної техніки до роботи в зимовий період

Так звану «лінійку» готовності техніки, яка буде залучена для прибирання міста в зимовий період, провели на території комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів».

Окрім, власне спеціальної техніки даного підприємства, тут представлена снігоприбиральна техніка КСРБП “Зеленбуд” та КП “Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування”.

Прозвітували про готовність техніки та снігоприбирального знаряддя до зимового утримання прибудинкових територій житлових будинків і житлові піджприємства – КВЖРЕПи, ПП “ВЖРЕП-4” та ТОВ “КК “Коменерго-Житомир”.

Керівники комунальних підприємств, які особисто представляли наявну техніку, запевнили міського голову, що справляться із поставленими завданнями.

“Уся техніка готова до роботи в зимовий період. Наявної комунальної техніки недостатньо для одночасного 100% прибирання міста від снігу, проте у разі необхідності буде залучатися додаткова техніка некомунальних підприємств, відповідні договори про що уже підписані”, – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Володимир Дебой також зауважив, що у поточному році закуплено нової техніки на суму 480 тис. грн. У планах на наступний рік — закупівля спецтехніки через лізингові програми та міжнародні проекти. Першочергова необхідність – техніки для прибирання тротуарів, для ремонту внутрішньодворових територій та мобільної техніки для прибирання вулиць.

Нововведенням цього сезону стане експеримент — так зване “засолення вулиць”: замість звичного посипання вулиць піщаними сумішами будуть застосовувати сольовий розчин в якості протиожеледного реагенту, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.