В Житомирі стартує акція “16 днів проти насильства”

25 листопада 2011 року об 11:00 в приміщенні Центру інтелектуального дозвілля “КАВОМАНІЯ” (м.Житомир, вул. Московська, 24Б , 3 поверх) відбудеться прес-конференція, присвячена старту щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить в рамках Національної кампанії з подолання насильства в сім’ї «Стоп насильству!».

Як і кожного року у 2011р. головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирським обласним гендерним ресурсним центром Житомирської обласної ради та партнерами акції заплановано до проведення низку інформаційно-просвітницьких заходів у рамках Всесвітньої щорічної кампанії “16 днів проти насильства”.

В рамках прес-конференції буде презентовано основні завдання акції, план заходів та місця їх проведення. Крім того, буде представлена виставка робіт в рамках конкурсу фоторобіт «Відповідальне батьківство у фотографії» та конкурсу дитячого малюнка “Гендер очима дітей”.

Проблема насильства актуальна сьогодні в усьому світі. І Україна тут не виняток. За даними Міністерства внутрішніх справ, на обліку за скоєння насильства в сім’ї знаходиться сьогодні понад 87 тис. осіб. 44% батьків взагалі не знають інших методів виховання дітей, аніж побиття.

Акція якраз і має на меті популяризацію позитивного іміджу родини, поліпшення демографічної ситуації в країні, утвердження гендерної рівності та попередження насильства в сім’ї.

Згідно з результатами дослідження, здійсненного на замовлення Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні:

• 44 % українців стикались в своєму житті з насильством в сім’ї;
• 30% респондентів зазнавали насильства в сім’ї до 18 років;
• 29% респондентів – після досягнення повноліття;

Жінки частіше потерпають від насильства в дорослому віці (33% проти 23% чоловіків), в той час як чоловіки – у віці до 18 років (34% юнаків проти 27% дівчат).

Завдання акції привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї; активізувати партнерський рух громадських організацій та державних органів щодо попередження насильства та захисту прав жінок в Україні; сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та в українському суспільстві в цілому.

____________________________________________________________________________

За додатковою інформацією звертайтеся до Вахнюк Оксани, спеціаліста Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради

Тел./факс: (0412) 41 31 82, моб.: 063 891 92 32,
ел. адреса : o.vahnuk@gmail.com