В Житомирі з граблями і мітлами “засвітилися” чиновники міськвиконкому (частина друга)

Місячник з санітарного прибирання Житомира 18-го листопада завершився.

Не можна сказати, що сміття у Житомирі тепер немає, але стало чистіше, точно. Принаймні, опалого листя та сміття у парках та скверах стало менше, вивезений дорожній змет, ліквідовано частину стихійних сміттєзвалиш.

Звісно, місто могло б бути чистішим, якби до суботнику долучилися мешканці нашого міста. Біля своїх парканів (мається на увазі приватний сектор) мало хто прибрав. Під огорожею – бур’ян, сміття, опале листя. Сором один було дивитися як, працівники комунальних служб згрібали опале листя з прилеглої території ошатних приватних будинків, власники яких навіть не спромоглися вийти та допомогти прибрати своє ж сміття.

Прибирати місцевим комунальникам приходиться за житомирянами, як за маленькими дітьми. Про багатоповерхівки й мови немає – там організувати людей на прибирання спільного двору ще важче.

Не можна сказати, що місто потопає у смітті, але якби ми усі знайшли у собі мужність подолати ментальну особливість, яка називається “моя хата скраю”, жили б у красі. А так – красивий будинок, де живе заможна людина, а за парканом – купа гнилого хламу, який ніхто і не збирається вивозити. І так – всюди.

Вчора закінчився місячник з осіннього прибирання міста. На тих місцях, які за цей час були не прибрані, працювали чиновники міської ради та міськвиконкому. До роботи були задіяні усі департаменти, управління та відділи. Кожна з бригад звільняла від сміття окреслену ділянку Житомира. Прибрали військове кладовище на Смолянці, вулицю Короленка, парк 30-річчя Перемоги.

Заступник начальника комунального управління міськради, куратор прибирання Віталій Шевчук: “Загалом за сьогодні у Житомирі працівники комунальних підприємств та службовці міськради і виконкому прибрали 15 місць.”

Людмила Байдюк, працівник міського центру соціальних служб:“Нас періодично залучають до прибирання міста. Нічого поганого ми у цьому не бачимо. Вийти, прибрати – чим поганий день? Весною прибирали також. Сьогодні на дворі холодно, але ми не мерзнемо – робота зігріває!”

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Сергій Фещенко