Вночі “замінували” житомирський автовокзал

Вночі 28 листопада на телефонну спецлінію «102» УМВС України в Житомирській області надійшло анонімне повідомлення про те, що в обласному центрі на автовокзалі закладено «бомбу».

Як інформує СЗГ УМВС України в Житомирській області, за вказаною адресою негайно прибули слідчо-оперативні групи обласного управління МВС, Богунського райвідділу, УДАІ, працівники вибухотехнічної групи при УМВС, обласної прокуратури, СБУ, МНС у Житомирській області.

Відразу після надходження повідомлення із приміщення автовокзалу було евакуйовано 70 осіб як працівників, так і від’їжджаючих.
Загалом до евакуації людей та забезпечення охорони периметру небезпечної зони довкола будівлі було залучено близько 50 працівників органів внутрішніх справ, у тому числі патрульно-постова служба, дільничні інспектори міліції, працівники УДАІ.

Експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, застосувавши службових собак, провели ретельний огляд приміщення, у ході якого міліціонери вибухового пристрою не виявили.

На даний час, повідомив перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко, оперативники проводять заходи щодо встановлення особи, яка здійснила анонімний телефонний дзвінок. Її дії відповідно до ст. 259 Кримінального кодексу України класифікуються як завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності і можуть бути покарані як накладенням значних сум штрафу, так і до обмеженням волі на термін до 5 років.