Вулиці Олевська перейменують? Громада – “за”

У місті Олевськ 28 листопада відбулись громадські слухання, ініційовані фракцією ВО «Свобода» в Олевській міській раді щодо перейменування вулиць райцентру.

Головуючим на зібранні був керівник фракції ВО «Свобода» в Олевській міській раді Віктора Коца. До спілкування з громадою долучились голова Олевської районної організації ВО «Свобода» Юрій Ковалінський, педагог-історик Олександр Павленко, місцевий краєзнавець, колишній керівник районного музею Леонід Полосенко.

Про підтримку пропозицій свободівців щодо перейменування вулиць свідчить те, що в залі знайшлась лише одна людина, яка відверто суперечила обговоренню. Звісно, це був представник з табору ідеологічного супротивника.

Більше того, за пропозицією присутніх олевчан, до списку перейменувань вулиць, що виноситиметься на сесію міської ради, додано ще декілька. Тепер пропонуються до перейменування такі вулиці: Постишева, Косіора, Кірова, Петровського, Калініна, Куйбишева, Енгельса, Комсомольська.

Свободівці довели громаді, що варто раз і назавжди відкинути комуністичне минуле, яке важким тягарем скочує країну до прірви.

«Винесення питання про перейменування вулиць міста на розгляд сесії було підтримано 21 депутатом. Згодом, звичайно, деякі «передумали». Це має залишитись на їх совісті. Варто зрозуміти, що рано чи пізно це питання має бути вирішене. Чому б не вирішити його зараз?» – звертається до депутатів міської ради Віктор Коц.

Громада Олевська сказала свою думку. Тепер слово за депутатами.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»