З давніх часів лимони відомі своїми корисними властивостями.
Лимони підвищують опірність організму до різних вірусів і інфекцій. Завдяки своїм антибактеріальним і антивірусним властивостям ці фрукти незамінні часто при грипі та застуді. Лимон чудово очищає кров і допомагає організму позбавлятися від отрут і токсинів. Він є прекрасним антисептиком: він усуває роздратування на шкірі, допомагає зупинити кровотечу і загоює дрібні ранки і порізи.
Так як же вибрати зрілий і якісний лимон? Пам’ятайте, що шкірка лимона повинна бути блискучою і гладкою. Недостиглі або перезрілі фрукти мають матову шкірку.
Якщо натиснути пальцем на шкурку, то вона повинна повернути свою первинну форму. Якщо цього не сталося, значить, фрукт переспів, і в ньому мало корисних речовин. Такі фрукти не зберігається довго.
Про порушення правил транспортування або зберігання кажуть запалі місця або бугристости на шкірці.
Зберігати лимони слід на нижній полиці холодильника, в спеціальному відділенні для овочів і фруктів або ж у банці з холодною водою (воду слід міняти хоча б раз на день, що дозволяє довше зберегти корисні властивості).
Слід знати, що лимони без кісточок мають товсту шкірку, а з кісточками – тонку.
За матеріалами: