Як прекрасний принц на білому коні виявився розбійником

У результаті випадкового знайомства по телефону 18-річна студентка опинилась на лікарняному ліжку.

Вельми повчальна історія сталася на початку жовтня в Житомирі. От тільки для її учасників фінал сумний: хто в лікарні, а хто – за гратами, але для них самих це стало очевидним занадто пізно.

Як розповідає Репортерові Житомира працівник ВЗГ УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко, двоє парубків, назвемо їх Віктором та Сашком, з різних районів області зустрілися і познайомились в Житомирі, куди обох батьки відправили навчатись. Знайшовши порозуміння між собою, вирішили разом винаймати кімнату, аби не жити в гуртожитку. На жаль, це не єдине, що об’єднало хлопців. За якийсь місяць навчання перед обома постала проблема – гроші, точніше їх відсутність на розваги.

Віктор, між іншим, примовився про знайому дівчину, яка також винаймає житло в обласному центрі. Точніше батьки оплачують її проживання в окремій квартирі, до того ж з усього видно, що фінансовими проблемами Тамара (ім’я змінено) не переймається. У нерозумних головах засів задум пограбувати дівчину. Над планом думали декілька днів, допоки не вигадали випадкового знайомства по телефону.

Втілювати задум став Сергій, якого Тамара особисто не знала. Він зателефонував дівчині декілька разів та врешті запропонував зустрітись. Байку про студента з Києва дівчина прийняла за правду і запросила хлопця, що нібито проїздом у Житомирі, до оселі, де мешкала. Нагодувала, вислухала і… дозволила переночувати, оскільки час був уже пізній, щоб повертатись до столиці.

Дівчина лягла відпочивати, а гість ще «працював» в Інтернеті, люб’язно скориставшись ноутбуком господині. Врешті, близько третьої ночі, дочекавшись, щоб Тамара заснула, Сергій взяв її сумкочку та забрав з гаманця гроші, близько 1200 гривень. Однак цього йому здалося недостатньо, тож він впустив у квартиру Віктора, який чекав на вулиці.

Разом хлопці взялися бити сонну дівчину, сподіваючись ще чимось поживитись. Однак та здійняла голосний крик, чим неабияк перелякала нічних візитерів і ті кинулися навтьоки. «Швидку допомогу» для постраждалої викликали розбуджені сусіди, що за мить після втечі нападників з’явилися на її порозі.

Хлопці так поспішали, що забули забрати заздалегідь приготовлені та принесені до квартири палиці (ніжки від табуретки) й уламок цегли, якими били постраждалу, – розповів перший заступник начальника Корольовського РВ УМВС Олег Марковський. – Після того, як дівчина трохи оговталась від шоку та отриманих забоїв, звичайно, не без допомоги лікарів, вона змогла розповісти працівникам міліції про те, що з нею сталося.

Однак потерпіла до останнього не могла повірити у те, що один із нічних нападників – це її давній знайомий. За її словами, вона сподівалась, що це їй видалось зі сну, а тому нічого не сказала про свої здогадки оперативникам.

Тож допоки працівники міліції розшуковими методами встановлювали особи невідомих, ті встигли витрати гроші дівчини на власні потреби. Однак уникнути, як їм видалось спочатку, відповідальності за скоєне не судилося. Уже наступного ранку обоє були затримані.

Наразі стосовно хлопців порушено кримінальну справу за ст. 187 (Розбійний напад) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років. До одного із підозрюваних уже обрано запобіжний захід – тримання під вартою, стосовно іншого питання вирішується. Розслідування триває.