Земля і споруди житомирського аеропорту належать 7 власникам

Доля повітряних воріт Житомира хвилює не лише окремих кандидатів-інвесторів, а й владу.

Що робити з “Аеропортом “Житомир” думали 29 грудня в облдержадміністрації. Нараду з цього приводу провів керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк.

Долучилися: заступник Житомирського міського голови Микола Боровець, представники бюро технічної інвентаризації, управління Держкомзему в місті і області, власники споруд і будівель на території аеропорту, інформує Репортер Житомира Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Олександр Никитюк повідомив, що голова облдержадміністрації Сергій Рижук видав розпорядження, яким створено комісію щодо вивчення цього питання. Складною є ситуація із земельною площею, на якій перебувають споруди аеропорту.

Ця земельна ділянка, на переконання Олександра Никитюка, має служити виключно для забезпечення діяльності аеропорту. На сьогодні будівлі і споруди, розташовані по вул. Авіаторів, 9 (адреса об’єкта), належать 7 власникам.

Позицію міськради з обговорюваного питання виклав заступник Житомирського міського голови Микола Боровець. Вона полягає у необхідності відновлення у місті діяльності аеропорту. “Ми чекаємо інвестора, готового продемонструвати реальний проект відродження цього підприємства”, – наголосив він.

Завершуючи обговорення, Олександр Никитюк наголосив, що потрібно визначити, як раніше експлуатувався аеропорт, і доручити управлінню Держкомзему в області вивчити питання і винести кінцеве рішення. Він також зауважив, що архітектору м. Житомира потрібно визначитися щодо включення проекту відновлення аеропорту в програму розвитку міста.

“Питання складне, і наше завдання – підійти до його вирішення комплексно, врахувавши думки всіх власників. Головною має бути ідея створення аеропорту у Житомирі”, – зауважив він.