Житомирські “афганці” зареєстрували в обласній раді звернення з вимогами провести позачергову сесію (фото, відео)

Сьогодні у Житомирі відбулася акція протесту ГО “Ніхто крім нас”.

Акція спрямована на підтримку вимог Форуму громадських організацій України про припинення повноважень Верховної Ради України IV-го скликання.

Активісти Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» та члени ЖОГО офіцерів запасу “Команда “За СВОЇХ”” зібралися під стінами Житомирської ОДА, щоб висловити недовіру Верховній раді України через проведення позачергових сесій обласних рад у всіх регіонах України.

Нагадаємо, що 14 жовтня Форум громадських організацій, проведений з ініціативи ветеранів десантних військ та ветеранів бойових дій в Афганістані, ВГО «Ніхто крім нас» та інших громадських об’єднань оголосив ультиматум Верховній Раді Україні, висунувши єдину вимогу – дострокове припинення її повноважень.

Але ні народні депутати, ні Президент України ніяк не відреагували на ці вимоги. Тому Форум громадських організацій розпочав акції з метою примусити владу дотримуватися Конституції України.

«Сьогодні такі акції протесту відбуваються по всім обласним центрам України. Ми хочемо висловити недовіру владі і незадоволення її сталенням до незахищених верств населення. Ми відстоюємо права не лише ветеранів-афганців, а й чорнобильців, ветеранів Великої вітчизняної війни, інвалідів та інших верств, про які наша влада давно забула», – так пояснив мету зібрання Ігор Коваль, представник Житомирської обласної організації «Ніхто крім нас».

Звертаючись до учасників мітингу Ігор Орлов, голова Житомирської обласної організації офіцерів запасу “Команда “За CВОЇХ!”, наголосив, що головна мета – нагадати діючій владі про існування незахищених верств населення і дати зрозуміти, що вони будуть відстоювати свої права.

У розмові з активістами акції Микола Байда, головний спеціаліст управління з питань внутрішньої політики ОДА та зв’язків з громадськістю зазначив, що прекрасно розуміє вимоги мітингуючих, але і сказав, що навіть зібравши п’ятитисячний мітинг Верховна рада не складе своїх повноважень.

Чиновникові не сподобалося, що його міркування фіксуються журналістом.

Максим Салтанюк: «Риба гниє з голови, а держава – з влади. Ми хочемо змусити владу працювати».

Під кінець акції, офіцери запасу передали свої вимоги в Житомирську обласну раду.

Як це було – фоторепортаж Репортер Житомира:

Звернення, у якому йдеться про скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради з постановкою на порядок денний голосування з питання про висловлення недовіри Верховній Раді Україні VI-го скликання зареєстровано в облраді.

Роман Буравський