Житомирські борці здобули шанс потрапити на Олімпійські ігри в Лондоні

Житомирські борці вільного стилю знову на висоті.

Збірна команда України з вільної боротьби – один з лідерів світового рейтингу і претендентів на медалі лондонської Олімпіади 2012 року.

Не дивно, що останній за рік всеукраїнський офіційний старт – Кубок України, що 23 листопада завершився в Чернігові, зібрав найсильніших борців країни, адже це один з рейтингових турнірів для отримання ліцензій на ХХХ Олімпійські ігри.

Житомирська область, за традицією, була представлена досить сильним складом, що дозволяв боротися за найвищі нагороди.

Звичайно, особлива увага тренерського складу команди Житомирщини була прикута до наших членів збірної України, особливо – до вихованця Малинської школи боротьби Валерія Андрейцева, бо саме він – офіційний кандидат на участь в іграх найближчої Олімпіади.

Валерій – майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи і світу серед молоді, провів дуже складний сезон 2011 року, в якому його переслідували травми, особливо прикрі в передостанній рік олімпійського циклу. Проте недарма в нього не переставали вірити провідні фахівці України – 22 листопада 2011 року Валерій Андрейцев переміг у Кубку України, в категорії 96 кг. Отже, маємо сподівання, що найскладніше позаду, і ми побачимо свого земляка у складі національної збірної України в Лондоні.

Інші наші «збірники», також майстри спорту міжнародного класу, Роман Красненко і Віктор Білокопитний здобули бронзові нагороди, що також дозволяє продовжувати боротьбу за місце в олімпійській збірній.

Не розчарували і наші дівчата, вихованки Новоград-Волинського відділення вільної боротьби. Світлана Рижикова (тренер – Юрій Мірзабекян) здобула «срібло» Кубку України, а срібна призерка молодіжного чемпіонату Європи Тетяна Лавренчук (тренер – Сергій Мельник), отримавши у півфіналі в суперниці чинну чемпіонку світу Аліну Махиню (Донецьк), поступилася їй лише в один бал, виборовши у підсумку «бронзу».

В цілому збірна нашої області, яка складається з вихованців Малинського, Новоград-Волинського, Олевського, Коростенського, Радомишльського відділень вільної боротьби – молода, перспективна та амбіційна команда.

На сьогодні вісім борців вільного стилю Житомирщини отримують стипендію голови облдержадміністрації, а з 2012 року в області вперше за пострадянський період планується відновити обласну штатну збірну команду.