Житомирські триатлоністи будуть боротися за золото на Олімпіаді 2012 року в Лондоні

Повністю виправдовує свій статус “спорту номер один” в області триатлон. У ньому ми маємо одразу трьох кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні.

29 жовтня в місті Ейслам (Ізраїль) відбувся Етап Кубку Європи та Чемпіонат Європи серед молоді до 23 років. На змаганнях у складі збірної команди України виступали, переважно, спортсмени Житомирської області.

На Етапі Кубку Європи серед чоловіків перемогу здобув Єгор Мартиненко, п’ятий результат показав Данило Сапунов. Серед жінок срібною призеркою стала наша Олеся Пристайко.

5 місце на Чемпіонаті Європи серед молоді до 23 років здобула Юлія Єлістратова. Юна вихованка нашої школи Анастасія Черненко фінішувала тринадцятою. Усі спортсмени — вихованці обласної школи вищої спортивної майстерності.

За підсумками сезону 2011 року Житомирська область впевнено посідає І місце в Україні з цього виду спорту, маючи в загальному підсумку 9 тисяч залікових очок. Відрив від найближчого суперника (на другому місті — Черкаська область) понад 3 тисячі очок.