Житомирські виробники серед переможців Всеукраїнського конкурсу “100 кращих товарів України”

27 вересня 2011 року відбулося засідання Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України”, на якому було визначено переможців, лауреатів та фіналістів загальнодержавного етапу конкурсу.

Нагадаємо, що це єдиний в Україні державний конкурс, який не носить комерційної направленості і є неприбутковим, ті ж невеличкі внески, які сплачують учасники, направляються виключно на організаційні потреби. Має два етапи: регіональний і загальнодержавний. Організаційно-методичне забезпечення конкурсу в нашій області покладено на ДП “Житомирстандартметрологія”, територіальний орган Держспоживстандарту України.

Всього на регіональний рівень поступили заявки від 36 підприємств Житомирщини на 36 видів продукції. За номінаціями це: продовольчі товари – 21 вид продукції; промислові товари для населення – 9 видів продукції; продукція виробничо-технічного призначення – 5 видів продукції, вироби народних художніх промислів – 1 вид продукції. А також за категоріями підприємств: малі – 8 підприємств; середні – 16 підприємств; від великих підприємств надійшло 12 заявок.

Після ретельного відбору переможцями на регіональному етапі вийшли 23 підприємства, 5 – стали лауреатами, інформує ДП “Житомирстандартметрологія».

На заключний, тобто загальнодержавний етап конкурсу, який проводився з серпня по листопад, подали заявки 7 підприємств Житомирської області. Задля об’єктивності та неупередженості оцінок конкурсантів у цей період в області працювали експерти з інших регіонів. Вони виїжджали безпосередньо на підприємства, де на місці звіряли надані у звітах дані з реальними умовами випуску заявленої на конкурс продукції, відстежували стабільність якісних показників товарів та інші передбачені спеціальними методиками критерії.

Конкурсний відбір продукції та її оцінювання відбувались у номінаціях: продукція, роботи та послуги. При цьому, номінація продукція поділялася на групи: продовольчі товари; промислові товари для населення; товари виробничо-технічного призначення; вироби народних художніх промислів.

Отож, перемогу у Всеукраїнського конкурсу якості (товарів, робіт, послуг) “100 кращих товарів України” 2011 року здобули такі відомі Житомирські виробники як ДП “Житомирський лікеро-горілчаний завод”, НВ ТОВ “Житомирбіопродукт”, номінація – продовольчі товари; ДП “Коростишівське лісове господарство”, номінація – промислові товари для населення.

Приємною несподіванкою цьогорічного конкурсу стала перемога Овруцької малої академії народних мистецтв та ремесел у номінації вироби народних художніх промислів.

Лауреатами стали:

ТОВ “Ревега” (м. Бердичів), номінація – продовольчі товари;
ПАТ “Мар’янівський склозавод”, номінація – товари виробничо-технічного призначення.

У фіналісти вийшло товариство з обмеженою відповідальністю “Нива-Експо” (смт. Черняхів).

Фінальні заходи конкурсу відбудуться 9-10 листопада 2011 року під час проведення Європейського тижня якості в Україні в приміщенні ДП “Український дім”. Там же планується проведення виставки “100 кращих товарів України”, де буде представлено продукцію підприємств-учасників загальнодержавного етапу конкурсу та відбудеться церемонія нагородження переможців, лауреатів і фіналістів конкурсу.

Приємно також відмітити, що з 2009 року виставка “100 кращих товарів України” має статус Національної.