Житомирському меру пригадали його авто за бюджетні гроші

Державна казначейська служба України протягом 2011 року не перераховувала Житомирській області платежі на придбання автомобіля вартістю 600 тис. грн., повідомляє прес-служба відомства.

Повідомлення Держказначейства з’явилось, зважаючи на повідомлення в ЗМІ про бажання житомирського міського голови придбати такий автомобіль у зв’язку із службовою необхідністю.

“Зважаючи на існуючу загрозу поглиблення світової економічної кризи та її можливий негативний вплив на економічні процеси в Україні, керівникам місцевих органів влади варто ретельніше зважувати свої рішення щодо придбання предметів розкоші за рахунок бюджетних коштів”,- застерігає Держказначейство.

Державна казначейська служба України нагадала також, що вона і надалі перевірятиме документи, надані розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, на відповідність їх нормам бюджетного законодавства, у тому числі документів на закупівлю дорогих автомобілів, техніки та проведення ремонту в приміщеннях установ.

Нагадаємо, що раніше сесія Житомирської міської Ради проголосувала за виділення 600 000 грн. на придбання автомобіля для мера міста Володимира Дебоя. Мер мав намір придбати Toyota Highlander. Він пояснював майбутню купівлю службовою необхідністю.

“Моя мрія зараз менше їздити. Щоб привести 75 мільйонів у бюджет – треба сідати у 4 ранку в автомобіль та повертатись о 12 ночі. Це не забава і не розкіш, а елементарне знаряддя праці“, — стверджував мер.

Рішення сесії і мера викликали бурхливу реакцію житомирян.

До того ж, учора прем’єр-міністр України Микола Азаров звільнив із посади директора держпідприємства “Теплоелектроцентраль-2 Есхар”, за спробу придбати за рахунок державних коштів автомобіль BMW X5 за 800 тис. гривень, повідомляє тсн.