Житомирському заводу «Електровимірювач» виповнилося 55 років

Урочисті заходи з нагоди ювілею відбулися 29 листопада за участю керівництва області, міста та підприємства. Цього дня привітали колектив заводу та вручили почесні грамоти, цінні подарунки заступник голови облдержадміністрації Віктор Куницький, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

«Мені приємно, що у цьому залі сьогодні зібралися люди, які пройшли великий трудовий шлях і зберегли свій колектив, які перебороли труднощі і залишились вірними своїм трудовим традиціям», – звернувся до трудового колективу міський голова Володимир Дебой. Порівнюючи державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та роботу на підприємстві, керівник міста зазначив: «Складніше, ніж бути виробничником, немає нічого. Адже бути людиною, яка виробляє продукцію – велика справа. Хвала вам і шана, шановні працівники ВАТ “Електровимірювач”!».

Кращим із кращих працівників підприємства Володимир Дебой вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом Житомиром, за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток підприємства та з нагоди 55-річчя», а також грамоти виконавчого комітету Житомирської міської ради, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Голова правління ВАТ «Електровимірювач» Сергій Гречко нагадав присутнім історію заводу та подякував колективу за віддану працю, за те, що саме завдяки спільним зусиллям підприємство пережило складні часи, має свою велику історію та нині розвивається.

____________________________________________________________________________

Житомирський завод ВАТ «Електровимірювач» заснований у листопаді 1956 року на території духовної семінарії, будівлю якої було зруйновано в часи Великої Вітчизняної війни.

Сьогодні підприємство випускає понад 20 найменувань електровимірювальних приладів, спеціалізованих приладів для енергетиків, газовиків.

Заводом спільно з Житомирським державним університетом ім. І.Франка розроблено інноваційний проект 2прилади для кабінетів фізики середніх класів і вищих навчальних закладів», що був представлений на інвестиційному форумі «Житомирщина інвестиційна».

Нині на підприємстві працює понад 300 осіб. Заборгованості із виплати заробітної плати ВАТ «Електровимірювач» не має.

За 9 місяців 2011 року підприємство перерахувало 1,7 млн.грн. податків до бюджету та зборів у фонди соціального страхування.

У 2010 році заводом виготовлено продукції на суму 9,346 млн.грн.

ВАТ «Електровимірювач» експортує свої електровимірювальні прилади в Росію, Білорусію, Казахстан.