Житомирський «Фронт Змін» захищає мешканців трьох селищ від свавілля Житомиргазу

Голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко подав депутатське звернення до прокурора області з проханням внести протест прокурора, яким скасувати припис ПАТ «Житомиргаз» № 1280 та № 1281 від 09.11.2011 року про відключення від газопостачання Новогуйвинського ВЖРЕКП та КП «Озерне» Новогуйвинської селищної ради.

До депутата обласної ради Геннадія Зубка звернулись мешканці селища Новогуйвинськ з інформацією, що 9 жовтня на адресу комунальних підприємств Новогуйвенське ВЖРЕП та КП «Озерне» надійшли повідомлення ПАТ «Житомиргаз», в яких зазначено, що в зв’язку з виникненням заборгованості за спожитий природній газ у жовтні 2011 року, пропонується до 15 листопада 2011 року згаданим комунальним підприємствам самостійно відключити від газових мереж газопостачання і підготувати до опломбування газоспоживче обладнання котельні №1 смт. Озерне, котельні № 2 смт. Озерне, котельні смт. Новогуйвинське.

Це означає, що мешканці трьох селищ у час, коли температура повітря знижується до мінусових позначок, залишаться без газу, а відтак, і без тепла.

Варто зауважити, що 7 жовтня «Житомиргаз» вже відключав від газопостачання селища Новогуйвинськ та Озерне. Тоді без опалення залишилися садочки, гімназії та понад 15 тисяч жителів селищ. Відключення відбулось не звертаючи на протест прокуратури Житомирського району від 04.11.2011 року.

«Такі дії з боку ПАТ «Житомиргаз» вважаю незаконними. Тому, звернувся до прокурора, аби скасувати приписи ПАТ «Житомиргаз» про відключення від газопостачання комунальних підприємств Новогуйвинської селищної ради», – повідомив сьогодні Геннадій Зубко під розмови з місцевими мешканцями в селищі Новогуйвинськ.

Також, депутат зауважив, що для врегулювання ситуації громада має ініціювати позачергову сесію селищної ради, на якій необхідно заслухати керівників комунальних підприємств та, для врегулювання ситуації, запросити представників обласного керівництва.

«Шокує ситуація цинізмом і безвідповідальністю, коли влада замість вирішувати проблему, закликає людей протестувати проти дій влади. Відключення газу 15 тисячам людей в трьох населених пунктах, де заборгованість населення за газ складає 16 тисяч гривень, не підлягає ніякому логічному поясненню. Постає питання: чи є в Житомирській області влада і чи відстоює вона інтереси громади? Відключення від газу помешкань людей сколихнуло всю країну, люди не зрозуміли як сталося так, що без газу залишились будинки, дитсадки, лікарні. Людей ставлять в умови виживання. Прокурор області повідомлений про порушення закону. Людей не мають права відключати від теплопостачання та газопостачання. Депутати від «Фронту Змін» будуть тримати на контролі ситуацію з газопостачанням Новогуйвинської селищної ради», – сказав Геннадій Зубко.