“Зимові” вітаміни для дітей

Відомо, що саме дітям в зимовий час просто необхідні вітаміни. Які ж продукти є джерелом вітамінів взимку?

Найбільша кількість вітамінів міститься в сезонних овочах і фруктах. Хурма, мандарини, апельсини, фейхоа містять велику кількість аскорбінової кислоти, яка так необхідна для злагодженої роботи імунної системи. Ці фрукти дозрівають восени і тому до зими не встигають розгубити своїх корисних властивостей. Для дитини взимку, крім традиційних яблук і бананів, ці фрукти стануть не тільки смачним ласощами, а й джерелом вітамінів.

Капуста, буряк і морква теж багаті вітамінами. У капусті, наприклад містяться великі запаси вітаміну С, а в моркві і буряку – бета-каротин, який бере участь у захисті слизових оболонок дитини. Взимку дитині будуть корисні як свіжі, так і приготовані на пару овочі.

Зимові напої не тільки зігріють дитину, але і забезпечать його організм вітамінами. Відмінною підмогою для зміцнення імунітету дитини в зимовий час стануть вітамінізовані чаї. Як правило, такі чаї містять корисні трави і різні концентрати соків ягід і фруктів. Дуже часто подібні готові чаї збагачені вітаміном С, пише dytyna.info.

Слід пам’ятати, що вітамінізований чай для дитини має бути теплим, але ніяк не гарячим. Настій шипшини, журавлинний, брусничний або смородиновий морс забезпечать організм дитини вітаміном С, а компоти з сухофруктів – мінеральними солями. Не варто забувати і про дитячі соки, збагачені вітамінами.