Чому сьогодні біля 21-ої школи патрулювало ДАІ? Подробиці і фото на Репортері

Під Житомиром машина збила 50-річну жінку, у Житомирському районі перевернувся Мерседес, водій збив людину і втік з місця пригоди, міктоавтобус з житомирянами на швидкості злетів з траси Київ-Чоп – такі шокуючи заголовки Репортер Житомира пише майже щодня.

Перевищення швидкості, перетин подвійної осьової смуги, їзда у нетверезому стані, проїзд на заборонений знак і ряд інших порушень призводить до смертельних аварій, якими так славиться Житомирщина.

«Ми розпочали акцію “Безпека на дорозі очима дітей”, щоб нагадити власникам автівок правила дорожнього руху. Діти створювали малюнки про дотримання правил дорожнього руху, щоб подарувати їх водіям. Таким чином, ми надіємось достукатись до них, аби вони були уважними на автошляхах», – розповідає Телушко Наталія, організатор акції.

На День Святого Миколая кілька учнів біля своєї рідної 21-ої школи роздавали малюнки водіям, на яких були зображені правила дорожнього руху. У цьому їм допомагали працівники ДАІ, які й зупиняли автівки і вводили в курс справи їх власників.

«За допомогою цієї акції ми попросимо водіїв не порушувати правила дорожнього руху, щоб зберегти життя багатьох людей. Я надіюсь, що в нашій країні не буде аварій, а буде порядок на дорогах», – говорить учасниця акції Марія Корзун, учениця 6-го класу.

Репортер Житомира хоче вірити, що часто-густо дешевий понт любителів авторалі в неприйнятих місцях зникне, завтра не прийде на електронку лист зі списком аварій від прес-служби ДАІ, а діти все-таки достукаються до сердець водіїв.

Ірина Сташко