Депутат Валентин Стойко: “Житомирська влада – політичний банкрут”

Ще рік тому керівництво Житомирської області від Партії регіонів офіційно заявляло, що відбулося чудо, вся вертикаль влади працюватиме чітко і злагоджено: міська влада – обласна влада – державна влада і навпаки.

Мовляв, тепер всі один одного розуміють, дивляться на питання з однакових позицій. Все чітко, взаємозрозуміло, взаємовигідно, навіть гармонійно!

Що маємо сьогодні? Такі ж гармонійні голосні заяви про збільшення, покращення, розширення , виконання і перевиконання з трибуни, а в реальності – паралізований страйком тролейбусно-трамвайного управління Житомир… Нагадаю, що людям півроку не сплачували зарплатню, сумарний борг – 7 млн грн..

Обіцянки, заспокоювання «регіоналів», все для того, аби люди не зрозуміли, що сьогодні місцеве самоврядування є заручником існуючої системи, а це так чи інакше призводить до руйнування суспільного устрою. Розуміють це на всіх рівнях, та от визнати своє банкрутство бояться, тому й кивають одне на одного: місто на область, область на Київ…

23 грудня, після часткового погашення заборгованості перед працівниками ТТУ (3,9 млн грн), відбувся імпровізований круглий стіл у Житомирській міській раді за участі виконавчого комітету та представників опозиційних сил, де обговорювались питання критичної ситуації у ТТУ. Депутати від ВО «Свобода» офіційно заявили, що будуть жорстко відслідковувати ситуацію з виплатою другої частини заборгованості (влада пообіцяла розрахунок до 10 січня 2012 р.).

“Вважаємо, що регіонали-банкрути мають публічно вибачитися перед працівниками ТТУ і визнати свою безпорадність. Нам не потрібна влада банкрутів і маріонеток!” – повідомляє Репортерові Житомира Валентин Стойко, депутат Житомирської міської ради від ВО «Свобода»