Держкомзем у Житомирській області підрахував річну кількість земельних махінацій

Закінчується календарний рік і кожен звітує про результати діяльності.

Ось, наприклад, кількість земельних махінацій на Житомирщині за 2011 рік підрахував обласний держкомзем. Підтвердився той факт, що найчастіше порушують земельне законодавство саме чиновники.

Спеціалістами управління Держземінспекції та інспекційними підрозділами територіальних органів Держкомзему області впродовж поточного року виявлено 1254 порушення вимог чинного земельного законодавства на загальній площі понад 85 тисяч гектарів.

У результаті, на адресу порушників видано 1237 приписів щодо необхідності усунення допущених порушень, а у 594 випадках відкриті провадження у справах про адміністративні правопорушення та притягнуто винних осіб до адміністративної відповідальності, інформує Репортер Житомира Прес-служба Головного управління Держкомзему у Житомирській області.

До органів прокуратури направлено 49 матеріалів з метою вжиття заходів прокурорського реагування, на адресу органів місцевого самоврядування адресовано 203 клопотання щодо необхідності усунення виявлених порушень.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, з початку цього року прокуратурою області відшкодувано понад 2,5 мільйонів гривень збитків від незаконних операцій із землею.