«Газмяс» – «Авангард»: розгром імені Борсука

«Газмяс», отримавши напередодні від «Візажу» 11 голів, від Авангарда пропускає лише чотири.

Те, що у звітному матчі «Газмяс» ні на що не претендує стало зрозуміло уже з перших хвилин. Уявіть ситуацію: «Газмяс» розпочинає з центра поля і замість розіграшу першої комбінації просто вибиває м’яч на половину поля суперника.

Наступні 25 хвилин у футзал грав лише «Авангард», «Газмяс» банально захищався.

Сказати, що по ходу всього матчу гості володіли тотальною перевагою значить не сказати нічого. Та попри це до гольових моментів справа доходила лічені рази. Наприклад, як на 3-й хвилині, коли Іщук потужним пострілом перевірив на міцність поперечку воріт «Газмясу». Після цього хлопці з «Авангарду» влаштували атракціон безкоштовних ударів по воротам суперника: били всі, кому не лінь і з будь-якої дистанції. Така тактика виправдала себе лише на 10-й хвилині, коли Борсук ударом в дальній кут відкрив рахунок у матчі. А за чотири хвилини до кінця першого тайму Андрій оформив дубль: знову дальнім ударом і знову з більярдною точністю.

У перерві між голами нічого екстраординарного не сталося: гості повністю домінували на полі, а господарі відсиджувався в обороні. Футзалісти «Авангарду» перевершили суперника у всіх компонентах гри, особливо у єдиноборствах. Приємно вразила тактична підготовка «Авангарду»: хлопці миттєво перебудовувались при переході у захист, а в атаку виходили усім складом, максимально корисно використовуючи фланги.

Чим ще запам’ятався перший тайм? Хіба що класним голом капітана «Авангарду» Шувалова, який довів перевагу гостів до трьох м’ячів і абсолютною відсутністю моментів у «Газмяса».

З такою грою на другий тайм «Газмяс» міг не виходити, але що поробиш – регламент. На полі кардинально нічого не змінилося: футзалісти «Авангарду» так само домінували, але, нарешті, дали пограти супернику. Господарі спробували створити щось путнє біля воріт Кириленка, але до реальних гольових моментів справа так і не дійшла. Цілих п’ять хвилин «Газмяс» володів ініціативою і, навіть, кілька разів пробив по воротам «Авангарду».

Проте черговий гол Борсука розставив все на свої місця. Невгамовний Андрій оформив хет-трик черговим ударом з дальньої дистанції. Гол престижу повинен був забивати Селюченко, але опинившись один на один з воротарем «Авангарду» пробив повз ворота. Інші ж удари «Газмясу» були радше для статистики, аніж несли реальну загрозу воротам Кириленка.

До речі, із позитивного у грі «Газмяса» можна відзначити лише гру Селюченка та Мороза, які встигали і у захисті відпрацьовувати і розганяти лічені атаки своєї команди. Натомість гості могли доводити рахунок до непристойних 5:0, але Іщук «із точки» знову влучив у поперечку. Більше голів у матчі не забивали: «Авангард» відверто догравав матч, а «Газмяс» був не в змозі щось створити.

Загалом гравці «Газмясу» виправдали назву своєї команди, пропустивши 15 м’ячів за два ігрові дні. «Авангард» приємно вразив тактичною та фізичною підготовкою і після нічиєї «Легіона» з «Поліссям» виходить на четверте місце у турнірній таблиці.

Роман Буравський, fca.zt.ua