Геннадій Зубко: «Пріоритети влади повинні співпадати з пріоритетами громади»

Про ініціативи фракцій «Фронту Змін» у Житомирській міській та обласній радах на найближчі чергові сесії та щодо формування бюджету на 2012 роки розповів у ході прес-конференції голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко.

Зокрема, депутат обласної ради повідомив, що серед ряду пропозицій та проектів рішень, ініційованих депутатами від «Фронту Змін» є закупівля трьох реанімобілів вартістю 500 000 грн. для станції швидкої допомоги та рентген-апарату вартістю 800000 грн. для ЦМЛ № 1 міста Житомира; виділення коштів на встановлення для людей з особливими потребами ліфту у Житомирському музично – драматичному театрі ім. І. Кочерги; встановлення щомісячної доплати лікарям дільничної мережі в розмірі 500 гривень, а середнім медичним працівникам – 300 грн.; виділення 100 000 грн. для реконструкції квартир де проживають люди, які пересуваються на інвалідних візках, за рахунок прибудови лоджії з влаштуванням підйомного пристрою або пандусу для інвалідного візка та розробки комплексної Програми відновлення вуличних спортивних майданчиків.

«Ми наполягаємо, щоб пріоритети, які висловлює громада, співпадали з пріоритетами влади. Прецедент у тому, що на попередній сесії міської ради було проголосовано збільшення внесків до статутного фонду Житомирського КП “УАШ” на 600 тисяч гривень. Влада планує використати ці кошти на придбання автомобіля для міського голови.

Ми вносимо на чергову сесію пропозиції щодо закладення в наступний бюджет грошей на придбання реанімобіля вартістю 500 тисяч гривень та придбання спеціально-облаштованого автомобіля для перевезення людей з особливими потребами – інвалідів-візочників, який коштує 400 тисяч гривень. Ми вважаємо, що це необхідно громаді. Адже, люди потребують швидкої медичної допомоги і спеціалізованого обслуговування транспортом.

Якщо міський голова розуміє необхідність придбання для себе автомобіля, він зобов’язаний закласти кошти у бюджет для придбання реанімобіля, спеціалізованого транспорту для людей з інвалідністю та запланувати витрати на інші соціальні потреби, важливі для громади», – зазначив Геннадій Зубко.