Лісівники Житомирщини спростовують інформацію щодо привласнення державних коштів

Лісівники не привласнили жодної державної копійки.

Напередодні в засобах масової інформації з’явилося повідомлення прес-служби прокуратури Житомирської області про порушення законодавства в лісовій галузі. Зокрема, мова йшла про те, що прокуратура Попільнянського району за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на будівництво лісових доріг, порушила кримінальну справу проти службових осіб Попільнянського лісгоспу за зловживання владою та службове підроблення.

Житомирське обласне управління вважає за необхідне зробити роз’яснення, так як надана інформація не є повною та такою, що спотворює дійсні факти. Насамперед наголошуємо: лісівники не привласнили жодної копійки державних коштів. І цей факт вони доводитимуть в суді.

Лісогосподарська дорога протипожежного призначення, яка розташована в кв. 69,70 Андрушівського лісництва державного підприємства «Попільнянське ЛГ», збудована підприємством в 2010 році в повному обсязі і здана в експлуатацію, про що свідчить «Декларація про готовність об’єкта до експлуатації» від 30 червня 2011 року за №14111011030. Відповідність проведеного будівництва матеріалам проектно-кошторисної документації підтверджено і «Актом обстеження лісогосподарської дороги» від 28 березня 2011 року за №265, підписаним завідуючим сектором будівельних матеріалів і провідним інженером «Держдор НДІ». Вартість фактично виконаних обсягів робіт засвідчена розрахунками, наданими державним підприємством «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П.Шульгіна» від 03.06.2011 року за №29.2б-12/1-489.

Державне підприємство «Попільнянське лісове господарство» в 2010 році отримало кошти з державного бюджету для будівництва лісових доріг в сумі 300 тис.грн. Однак, вищезазначені кошти на рахунки підприємства надійшли лише в листопаді. Зрозуміло, що виконати всі роботи, необхідні для прийняття дороги в експлуатацію, підряднику завадили погодно-кліматичні умови.

Основні роботи з будівництва дорожнього полотна було виконано. А ряд робіт, таких як ущільнення ґрунту, розрівняння узбіч будівельні норми не дозволяють проводити при температурі повітря, нижче нуля. Ті ж будівельні норми дозволяють відтермінування усунення підрядником подібних недоліків до настання сприятливих погодно-кліматичних умов. Про все це було складено відповідні акти.

Варто зазначити, що вартість усіх недоліків будівництва не перевищувала 12 тисяч гривень. Отже, дорога, про яку йшлося в повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області, побудована в повному обсязі і здана в експлуатацію. Вартість робіт відповідає сумі коштів, виділених з державного бюджету.

Також Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що лісогосподарськими підприємствами управління в поточному році побудовано понад 72 км лісогосподарських доріг протипожежного призначення з твердим покриттям, на будівництво яких витрачено понад 13,2 млн.грн., в тому числі 8,2 млн.грн. складають власні кошти лісогосподарських підприємств.

Наталія Хомич, прес-секретар Житомирського ОУЛМГ