Мер Житомира порадив прокуратурі не доходити до формалізму

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради перед початком розгляду питань заступником прокурора міста було наголошено на тому, що частина з них не може бути розглянутою, оскільки не відповідає вимогам ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.

Так, наприклад, друге питання “Про організацію торгівлі ялинками в м. Житомирі” було оприлюднено за 18 календарних днів до моменту розгляду, третє питання “Про виконання робіт з поточного ремонту вулиць міста в 2011 році” – за 16 днів. Закон вимагає оприлюднення проектів рішень не менш ніж за 20 днів до дня їх розгляду.

Зауваження прокуратури не призвело до зняття питань з розгляду. Міський голова Володимир Дебой зазначив, що питання, які не відповідають термінам оприлюднення, зазначеним Законі – нагальної необхідності, а отже виконавчий комітет має повне право їх приймати.

– Сьогодні у нас діє не лише ЗУ “Про доступ до публічної інформації”. В своїй роботі органи влади керуються ще й ЗУ “Про органи місцевого самоврядування в Україні”, бюджетним кодексом, іншими нормативно-правовими актами. Сьогодні нам треба прийняти рішення про організацію новорічних і різдвяних свят. Це питання нагальної необхідності, – сказав мер.

Наостанок міський голова порадив прокуратурі не доходити до формалізму.