На Дніпропетровщині скандал з оздоровленням житомирських чорнобильців

На Дніпропетровщині скандал з оздоровленням чорнобильців. Замість відпочинку — боротьба за виживання.

Понад півсотні людей із Київщини та Житомирщини приїхало на безоплатне лікування до тамтешнього санаторію, а всі номери виявилися забитими під зав’язку.

Керівництво не розгубилося і чорнобильців розселило по коридорах та лікарських кабінетах. Там вони й оздоровлюються.

Мальовнича природа, триразове харчування, просторі номери із санвузлом, телевізором та балконом – так розрекламували санаторій на березі Дніпра чорнобильцям із Київщини та Житомирщини. Ті зраділи, купили путівки й через усю Україну поїхали на відпочинок. На місці виявилось – вільних місць в пансіонаті немає, селитимуть пільговиків хтозна-де.

Чотирьох жінок із Коростеня оздоровлюють просто в коридорі. Конфортабельний номер спорудили просто в закутку. Сумок вони не розбирають – через їх “люкс” увесь пансіонат ходить.

В іншому корпусі коридори геть вузеньки, тому сплять чорнобильці просто у фойє, вхід до якої завісили товстою ширмою.

Заполонили чорнобильці не лише коридори, а й маніпуляційні, ординаторські та кабінети лікарів. Так, терапевтка Ольга Рудова приймає пацієнтів разом із новим сусідом.

Цього року санаторій «Славутич» виграв тендер на оздоровлення чорнобильців із різних областей України. Люди отримували пільгові путівки на місцях у соцслужбах. Адміністрація закладу запевняє, чорнобильці мали оздоровлюватися на протязі усього року, але через сімейні обставини вони начебто без попередження всі вирішили з’їхатися на відпочинок у грудні. Ось і вийшла накладочка.

Люди із цим не згідні, божаться, що у їхніх путівках була чітка дата, отже приїхали вчасно. Та замість гостинності наразились на хамство.

У фонді оздоровлення чорнобильців Житомирщини від проблеми теж відхрещуються. Путівки, кажуть їм спустило Мінпраці наприкінці року, от і роздали їх пільговикам. Із санаторієм узгодили все, навіть точну кількість людей, яка приїде на відпочинок. Чому чорнобильцям не залишилося місця – невідомо.

Адміністрація санаторію пообіцяла розселити пільговиків протягом найближчих днів, але тиждень із трьох відведених на оздоровлення люди вже провели в коридорах і твердо вирішили – відпочивати на Дніпропетровщину більше ні ногою.

За матеріалами: “Новий канал”