На Житомирщині батьки та лікарі 7 років борються за життя 11 річного хлопчика (відео)

Сім років батьки та лікарі борються за життя 11 річного Валентина Петренка.

У хлопчика – пухлина мозку, він переніс 4 операції та 15 курсів хіміотерапії. Врятувати дитину може дорога радіохірургічна операція кіберножем. Гроші потрібні негайно. Бо у хлопчика залишилися лічені тижні, пише тсн.

“Пухлина просто знаходиться у такому місці, у нього четвертий мозочок і вона вросла у тканину мозку, що при хірургічному видалені її не можливо. Якщо почнуть видалять, то дитина на хірургічному столі почне вмирать. То вони по можливості скільки можливо пухлину цю видаляли”, – говорить мати хлопчика Олеся Петренко.

За життя сина батьки борються вже сім років. Після операцій хлопчик майже не бачить. У голову дитини вживили апарат, який виводить рідину, що збирається біля пухлини.

Пухлину медикам вдалося зменшити із семи сантиметрів до півтора. Єдиний шанс її видалити – радіооперація. Її обіцяють провести в одній із київських клінік.

Операція Валентину потрібна якнайшвидше, кажуть онкологи. Мовляв, поки пухлина невелика – її вдасться знищити радіо променями. Операція коштує 130 тисяч гривень. Але, щоб сплатити попереднє лікування сина – родина витратила всі заощадження та навіть заставила квартиру, щоби взяти кредит у банку.

“Як кажуть остання ниточка за яку ми можемо потягнути, я все таки надіюся на цю допомогу. Що нам все таки допоможуть, прооперують і люди добрі допоможуть”,- сподівається Олеся Петренко.

Та попри страшну хворобу, маленький Валік не втрачає надії. Та мріє, коли виросте – стане археологом. У його колекції вже є справжній німецький ніж та дідусеві медалі.

Петренко Олеся 096 444 80 95 -мати