На Житомирщині працівники міліції вилучили арсенал нелегальної зброї та боєприпасів

З 1 по 6 грудня поточного року на території області тривали спеціальні заходи під умовною назвою «Зброя та вибухівка», метою яких було вилучення з нелегального обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки та радіоактивних матеріалів, а також виявлення порушень при правилах зберігання зброї.

Так, працівники слідчого відділу Бердичівського МВ УМВС порушили кримінальну справу відносно жителя району, в помешканні якого під час огляду виявили та вилучили дрібнокаліберну гвинтівку та понад 300 набоїв до неї. Відповідно до санкції ч. 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Сергій Хімчик, загалом за період операції міліціонери вилучили із незаконного обігу 4 одиниці вогнепальної зброї, в тому числі 1 пістолет, 1 саморобний пристрій та 2 гвинтівки, також – 2 одиниці холодної зброї, 15 набоїв та 1 гранату.

Аби переконатися у неухильному виконанні правил зберігання зброї, розшуківці перевірили всі об’єкти дозвільної системи, які знаходяться на обліку в органах внутрішніх справ області та автотранспорт, який залучається до перевезення зброї. Слід зазначити, що тут порушень не виявлено.

Разом з тим, оперативники відвідали за місцем проживання близько 2,5 тисяч громадян, в яких є зареєстрована зброя, аби перевірити належне виконання ними встановлених законом вимог щодо поводження із нею. Однак, як виявилось, не всі власники зброї є законослухняними у цих питаннях.

Як інформує Тетяна Дружинська, інспектор СЗГ УМВС України в Житомирській області, виявлено 48 порушень правил поводження та зберігання вогнепальної зброї, до адміністративної відповідальності притягнуто 28 осіб. Крім цього, працівники міліції вилучили 9 дозволів на зберігання вогнепальної зброї та набоїв.