Обласні чиновники не збільшили частку транспортної субвенції для Житомира

Необхідних 3 мільйони 200 тисяч гривень на покриття боргу по заробітній платі працівникам ТТУ обласний бюджет Житомиру не виділив.

Натомість дав 2 мільйони 500 тисяч гривень.

Обласні чиновники поки не збільшуватимуть частку транспортної субвенції для Житомира. Житомир – обласний центр і перевозить левову частку пасажирів, значна частина яких – пільговики. Крім цього, місто перевозить приїжджих мешканців області. Його транспортними можливостями чи не щоденно користуються жителі Житомирського району.

При цьому частка транспортної субвенції для Житомира не перевищує 23% з усієї суми коштів, розподілених за цією статею по районам області. Житомир просив обласних чиновників збільшити цей відсоток до рівня транспорного навантаження міста – 45%.

– Розподіл, який затверджений три роки тому є дуже чесний і дуже порядний і він спрямований на допомогу місту Житомиру. Тому я переконана, що мене депутати підтримають у тому, що відсоток субвенції, який отримує місто у розмірі 21,6 мільйона гривень достатній для того, щоб покрити борги ТТУ. Міська рада може зменшити видатки на залізницю, на автоперевезення, а віддати гроші на ТТУ. Це їх право, – сказала начальник головного фінансового управління ЖОДА Ганна Ємченко.

____________________________________________________________________________

Сьогодні відбулось друге пленарне засідання 8 сесії обласної ради. Основним питанням був бюджет на 2012 рік. Більшістю голосів головний кошторис прийнято. У наступному році область житиме на 2 мільярда 384 мільйонів гривень.

Союз-ТВ