Олена Галагуза: “Плануємо й надалі відстоювати заборону продажу землі”

16 грудня у Житомирі відбулося засідання круглого столу на тему «Продаж землі. Цивілізований європейський ринок чи переділ земельної власності народу України».

Заступник голови Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Олена Галагуза зауважила, що напередодні ВО «Свобода» у всіх регіонах України ініціювала збори громадян щодо проведення референдуму для прийняття Закону України «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення».

Попри проведені збори, Центральна виборча комісія не зареєструвала жодної ініціативної групи, чим не дала дозволу на проведення референдуму. Чому влада боїться почути голос народу? Адже це передбачено Конституцією України.

«Таким чином ЦВК підіграла нинішньому режиму, щоб поставити палиці в колеса для проведення цього дійсно життєво необхідного референдуму. Однак, ми не збираємося здаватися і плануємо й надалі відстоювати заборону продажу землі», – наголосила Олена Галагуза.

Ситуацію з розпаюванням Олена Галагуза порівняла із видачею на початку 90-х років в Україні майнових сертифікатів, так званих, ваучерів для приватизації підприємств.

«Ці ваучери давалися для того, щоб потім їх забрати. Покажіть мені хоч одного власника підприємства – простого українця чи трудовий колектив співвласників. Така ж доля, за планом, влади має спіткати і земельні паї», – сказала свободівка.

Політичні дискусії довкола земельного питання Олена Галагуза вважає на даному етапі недоречними.

«Коли дехто говорить, щоб відкласти мораторій на продаж землі до енного року, я вважаю це заграванням із людьми. Я впевнена, що українці не хочуть потрапити у те ярмо, яке для них планує влада з колабораціоністами. Відтак, варто раз і назавжди поставити крапку – прийняти відповідний закон про заборону продажу землі, перед тим зробивши інвентаризацію земельних ділянок», – закликала заступник голови ЖОО ВО «Свобода».

Проект Закону України «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення» переглянути можна за цією силкою.