Партія регіонів платить 130 гривень за участь в акції “Україна проти Януковича”?

Влада намагається дискредитувати акцію «Україна проти Януковича».

Влада боїться загальнонаціонального мітингу «Україна проти Януковича» на Михайлівській площі 3 грудня і намагається дискредитувати акцію. Для цього організовано низку провокацій у Києві та регіонах України.

Так, сьогодні зранку в кількох студентських гуртожитках столиці з`явилося оголошення, в якому за участь у мітингу учням обіцяють заплатити по 130 гривень. Запис по телефону: 063-263-57-03.

Співробітники прес-служби партії зранку самі зателефонували на цей номер. Перший співрозмовник назвався Сашею, але згодом до розмови підключився Андрій. Вони повідомили, що збирають списки «студентів» на акцію і записали ім`я та прізвище, пообіцявши скинути подробиці СМС. При цьому провокатори «знизили» гонорар, повідомивши, що за участь в акції платять не 130, а 100 грн.

Вони не змогли назвати точне місце проведення акції, не знали, чому вона присвячена, але сходу сказали, що проводить мітинг «Фронт Змін».

На брифінгу в Києві лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк заявив, що це відверта провокація влади.

«Єдине, що хочу підкреслити: ми запрошуємо всіх до участі у мітингу «Україна проти Януковича». Ми будемо чекати всіх на Михайлівській площі. Але за 130 гривнями треба йти або на Липську в офіс Партії регіонів, де виготовляли ці брудні листівки, або до адміністрації президента – там можна буде взяти гроші», – сказав він.

Ще одна провокація була організована на Буковині. 1 грудня ввечері на одному з інтернет-ресурсів з`явилася підробка нібито телефонограми з адміністрації президента про забезпечення сприяння акції «Україна проти Януковича». Причому датована ця підробка «01.11.20__».

Слід зазначити, що навіть якщо йдеться про 1 грудня 2011 року, то акція на Михайлівській у цей час іще навіть не планувалася. А заявку на її проведення партія подала 17 листопада.

Арсеній Яценюк на брифінгу в Києві повідомив про цю провокацію і зазначив: «Схоже, в адміністрації президента почався розкол і дехто підтримує акцію «Україна проти Януковича». Тому, запрошую працівників адміністрації президента й обласних державних адміністрацій на мітинг на Михайлівській площі також. В нас для всіх є листівки і всім вистачить тримати плакати «Україна проти Януковича».