Петро Базюк розповів, як захистити майно та оселі жителів області від злодіїв

Державна служба охорони пропонує технічні засоби захисту, аби вбрегти жителів області від крадіжок та пограбувань.

З початку року на території Житомирщини зареєстровано близько 10 тисяч злочинів, більшість з яких (56%) – крадіжки чужого майна. Майже у 1100 випадках йдеться про зазіхання на приватні помешкання. Начальник підрозділу державної служби охорони при УМВС Петро Базюк поділився порадами, як надійно захистити майно та оселі жителів області від злодіїв.

«Сьогодні уже понад 1,5 тисячі жителів Житомирщини довірили захист своїх квартир та приватних будинків держохоронцям. Наявний практичний досвід та сучасні технічні можливості дозволяють нам передбачити різні потенційні можливості зловмисників проникнення до помешкань, а отже, своєчасно попередити про це і власників, і групи затримання», – відзначив Петро Юрійович.

А для того, щоб допомогти громадянам визначитись Департаментом Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ ініційовано проведення з 10 по 31 грудня передноворічної соціальної акції «Квартира під охорону», під час тривалості якої передбачено значні знижки для підключення до пункту централізованого спостереження ДСО та на монтажні роботи по обладнанню засобами охоронної сигналізації визначених об’єктів.

Способи убезпечення своїх осель (квартир, приватних будинків, дач поза межами міст) жителі області можуть обрати залежно від потреби, наявних обставин чи власних вподобань, скориставшись можливостями передачі сигналу на пульт централізованого спостереження за допомогою GSM-каналів, радіо- або телефонного зв’язку. Також за бажанням клієнта може бути встановлено спеціальне обладнання, яке передбачає терміновий виклик працівників міліції, так звані «тривожні кнопки» різних модифікацій.

Під час названої акції вартість встановлення технічного обладнання знижено удвічі, а його використання можливе як постійне, так і тимчасове. Тобто залишаючи домівку на певний визначений час (відпустка, відрядження, новорічні канікули тощо), ви можете поновлювати договір про охоронні послуги, повертаючись, призупиняти його.

Відтак особливу зацікавленсть журналістів викликала практична частина зустрічі – демонстрація систем технічного захисту та централізованого пульту спостереження – «серця» системи охорони, куди надходять сигнали тривоги з охоронюваних об’єктів. Оператири негайно передають інформацію групам затримання, які, в свою чергу, виїздять на місця подій.

Так, з початку року безпосередньо держохоронцями розкрито понад 200 злочинів, а за їх участі понад 2000 тисяч. Щоправда йдеться про реагування на повідомленнями, які надходять не лише на централізований пульт спостереження, а й на чергові частини територіальних підрозділів міліції та обласного Управління на телефон «102». Щодобово працівники УДСО на території області здійснюють до 100 оперативних виїздів.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області