Підсумки футбольного сезону 2011 на Житомирщині

Підходить до завершення 2011 рік. Так прийнято, що в кінці року підводяться підсумки діяльності будь-якої організації. Ось ми і вирішили завітати до голови Житомирської районної федерації футболу Руслана Віталійовича Павлюка.

Як пройшов сезон 2011?

Я вважаю, що 2011 рік був вдалим для федерації. Ми провели чемпіонат Житомирського району в якому прийняло участь 22 команди. Також проведено розіграш Кубку району на старт якого вийшло 18 команд. Приємно відзначити, що перемогу в обох турнірах здобула команда „Танкіст” з Новогуйвинського. Друге місце виборола команда „Атлет” з Гуйви, третє „Метеор” з Василівки. Чемпіонат пройшов цікаво і захоплююче. Скажу лише, що „бронзовий” призер визначився лише в останньому турі. Також була запекла боротьба за місця в першій дванадцяті, яке дасть право в новому сезоні стартувати у вищій лізі району, решта команд складуть першу лігу. І тут до останнього дня ми не знали відповіді, хто потрапить до цієї бажаної дванадцятки.

Ви розказали про спортивну сторону сезону, а які досягнення має федерація з організаційного боку?

Одне із досягнень 2011 року, на мою думку, це те, що над вдалося залучити спонсорів, які допомогли безпосередньо командам та федерації. Хочу подякувати компанії РОС, яка здійснювала фінансову підтримку федерації та компанії REXER, яка допомогла безпосередньо 11 командам. Завдяки цим компаніям федерація здійснювала і благодійну роботу в районі. Допомагали дитячим літнім таборам, садочкам, школам та іншим. Також ми налагодили тісну співпрацю з усіма інформаційними сайтами Житомира та багатьма виданнями, що дало можливість якісно та широко висвітлювати хід чемпіонату.

Скажіть, як громадськість району ставиться до проведення чемпіонату?

Варто відмітити, що громадськість дуже добре оцінює футбольні змагання, адже завдяки проведенню чемпіонату молодь на селі почала більше цікавитися спортом, займатись футболом. І головна наша мета, щоб кожен населений пункт району мав свою команду, адже тоді молодь відволікається від вулиці, від поганих звичок. Хочу подякувати головам сільських рад, які знаходять можливість допомагати своїм командам, не відвертаються від них. Прикро, що не всі сільські голови ще це розуміють. Така підтримка дасть свої результати, можливо не відразу, а пройде час і ми побачимо, як в селі будуть за це дякувати. Тож прохання до всіх сільських голів допомагати у створенні та підтримці футбольних команд. Також дякую усім підприємцям, які здійснюють фінансову підтримку команд. Сподіваюсь, що з кожним роком таких людей буде більше і більше.

Які ще позитивні моменти Ви б хотіли відмітити за підсумками року?

Перш за все я хочу сказати, що у нас з’являються нові стадіони, зокрема в Кодні. Також варто відмітити в цьому напрямку Глибочицю та Іванівку, де готуються нові стадіони і з наступного року команди зможуть грати на власним полях. У Новогуйвинському проведено реконструкцію поля та трибун і сьогодні воно одне з найкращих в Житомирі. Щиро дякує тим, хто допомагає відкривати нові стадіони. Сподіваюсь, що в наступному році справи в цьому напрямку теж будуть покращуватись.

Ви розказали про позитивні речі в роботі федерації, напевно, є і негатив?

Так, звичайно, як і в будь-якій роботі не обходиться і без негативу. Адже не помиляється лише той, хто нічого не робить. Були у нас цього року проблеми із заявками команд на чемпіонат. Прикро, що деякі представники команд ведуть нечесну боротьбу та іноді виставляли на гру незаявлених гравців. В наступному сезоні ми плануємо покращити роботу із заявками та реєстрацією футболістів. Також до негативу варто віднести, що дві команди: з Озерного та Зарічан не дограли до завершення чемпіонату і знялись із турніру. Прикро, що таке селище як Озерне залишилось без футболу. А все відбулось через недисципліновану поведінку вболівальників та гравців команди. На початку чемпіонату вболівальник вдарив арбітра матчу і ми були вимушені дискваліфікувати стадіон, а пізніше гравець команди кинув в арбітра пляшкою, і коли контрольно-дисциплінарний комітет дискваліфікував цього гравця команда вирішила знятись із змагань. Дуже прикро, що таке велике селище залишилась без футболу через недисциплінованість окремих людей.

Чи все, що було заплановано зробити федерацією в 2011 році вдалось здійснити?

Практично все заплановане виконано. Не вдалось лише провести запланований до Дня незалежності України турнір ветеранів. Проте, це не вина федерації, просто команди не відгукнулись на проведення такого турніру. В наступному році будемо враховувати і цей гіркий досвід.

Які плани федерації на наступний рік?

Головне завдання зберегти ту кількість команд, яка грала в цьому році і працювати над їх збільшенням. Приємно, що на участь в розіграші Кубку району 2011 року заявились і нові команди – це Довжик, Піски, Сінгури. Плануємо залучити ще більше спонсорів до підтримки федерації, щоб допомогти командам у фінансовому плані.

Які слова Ви б хотіли сказати напередодні Нового року?

Дякую всім, хто причетний до футболу в районі. Бажаю Вам міцного здоров’я, добра і щастя, родинної злагоди та добробуту, життєвих радощів та душевного спокою. З новим роком!

Руслан Травневий