Подальша діяльність “Житомирводоканал” опинилася під загрозою

На 1 грудня 2011 року борг Комунального підприємства “Житомироводоканал” Житомирської міської ради перед енергопостачальною кампнією ПАТ “ЕК Житомиробленерго” становить 23 181,9 мільйонів гривень.

Основними причинами погіршення фінансового стану підприємства, що спричинили утворення заборгованості за спожиту електричну енергію є невідповідність розміру тарифів на послуги водопостачання та водовідведення фактичним затратам через зростання вартості ціни на енергоносії, матеріали та незадовільний рівень розрахунків бюджетних устанво та споживачів І та ІІ групи за надані послуги з водопостачання та водовідведення.

З метою стягнення боргу з КП “Житомирводоканал” ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» застосувало відповідні заходи, які призвели до відкриття виконавчого провадження по виконанню рішень суду про стягнення заборгованості і блокування усіх банківських рахунків підприємства. Ці дії унеможливлюють проведення фінансових поточних платежів, пов’язаних з безперебійною роботою водоповідно-каналізаційного комплексу міста.

Як інформує прес-служба КП “Житомирводоканал”, існуючий запас реагентів та паливно-мастильних матеріалів дозволить забазпечити роботу підприємства до 30 грудня 2011 року. Без розблокування рахунків подальша діяльність підприємства стає під загрозу. Ухвала адміністративного суду від 22.12. 2011 року щодо розблокування казначейських рахунків, відповідно до позову міської ради, залишилась без задоволення.