Результати, проблеми, обіцянки щодо розвитку спорту на Житомирщині

Сергій Рижук сказав своє слово: „Ми зробимо усе, щоб спортивна галузь Житомирщини активно розвивалася, щоб кожного року збільшувалась кількість молоді, яка залучена до здорового способу життя, а наші атлети примножували спортивну славу України”.

21 грудня відбулася Асамблея Житомирського обласного відділення НОК України, на якій зібрались голова облдержадміністрації і місцевого осередку олімпійського руху Сергій Рижук, віце-президент Національного олімпійського комітету України, голова Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації, заступник голови ЖОВ НОК України Віктор Балюрко, заступник голови обласної ради, перший заступник голови ЖОВ НОК України Михайло Чигир.

Михайло Чигир: «Спортивно-масова робота в області у 2011 році значно активізувалася. У поточному році Житомирське відділення НОК увійшло у десятку кращих у державі (минулого року – 17 місце). Серед найбільш значимих спортивних заходів року – Олімпійський день, Олімпійський урок, святкування Дня фізичної культури і спорту.

Так, 19-26 червня в рамках проведення Олімпійського дня в області пройшло більше 800 оздоровчих спортивних заходів, у яких взяли участь більше 28 тис. чол. Багато спортсменів зібрали Сільські спортивні ігри, змагання на Кубок міського голови м. Коростеня, Бердичева, Коростишева. У поточному році видано книгу Іллі Опанащука „Золоті сторінки спортивної Житомирщини”, визнану одним з кращих спортивних видань. Проблемами залишається нестача коштів на відкриття у Житомирському державному університеті ім. І. Франка галереї спортивної слави Житомирщини, відсутність у Житомирського відділення оргтехніки і власного сайту».

Юрій Панасюк: «Житомирські спортсмени досягли значних результатів у триатлоні, хокеї на траві, боксі, веслуванні на байдарках і каное. Облдержадміністрація виплачує 50 стипендій кращим спортсменам області, виплачуються винагороди за кожне призове місце у змагання державного, європейського і світового рівнів».

Сергій Рижук: «У 2011 році вдалося активізувати роботу обласного відділення, яка була спрямована на популяризацію олімпійських ідей, розвиток масової фізичної культури і спорту тощо. Діяльність буде продовжуватися ще активніше, адже 2012-й рік Президентом України оголошено роком фізичної культури і спорту. На останній сесії обласної ради було схвалено програму подальшого розвитку галузі».

Враховуючи досягнення економічного розвитку регіону, очільник області пообіцяв у найближчі роки розв’язати існуючі проблеми у матеріально-технічній базі спортивних закладів.

Він повідомив також, що буде ініціювати збільшення видатків з бюджету на розвиток галузі у 2,5 раза. Сергій Рижук запевнив Національний олімпійський комітет України в особі його віце-президента Валерія Борзова, що обласне відділення й надалі працюватиме гарно, злагоджено, розвиваючи кращі спортивні традиції краю, пишаючись своїми спортсменами.

Крім цього, пан Рижук пообіцяв “не соромити себе, вас і весь божий світ” і розібратись із питанням щодо двох федерацій футболу.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації