“Свобода” вимагає вибачення від Рижука

Житомирська «Свобода» вимагає вибачень від голови ОДА Сергія Рижука.

Нагадаємо, 6 грудня відбулися збори колективу Житомирського трамвайно-тролейбусного управління, який вже півроку не отримує зарплатню. На зборах Сергій Рижук у своє виправдання сказав, погашення боргу неможливе через перешкоди від ВО «Свобода».

Мовляв, напередодні, 1 грудня, він привіз гарного партнера в обличчі Прєдсєдатєля Фєдєрального Собранія Росії Валєнтіни Матвієнко, яка нібито мала вирішити проблеми жителів області. А «привезені з Тернополя свободівці» почали скандувати «Ганьба». Цим, на думку голови ОДА, скривдили привітну жіночку, яка в Житомирі була вперше.

Вигуки «Ганьба», «Московські холуї», «Литвин – брехун», «Владу – геть» більшою мірою стосувались українських чиновників. Вони зневажили 20-ту річницю Референдуму про Незалежність України, та того дня більше переймалися догоджанням московській гості, аніж відзначенням важливої для України події.

Спростовувати брехню пана Рижука «Свободі» не вперше, що підтвердив навіть суд. У результаті промови очільника області перед працівниками ТТУ “Свобода” дає йому декілька порад та пропозицій.

1. Вам потрібно ще раз перечитати передвиборчу програму власного лідера на останніх президентських перегонах, в результаті чого прийшло б розуміння про відсутність новизни у власних словах – покращення нам обіцяне вже декілька років підряд. Оскільки всі люди в залі відверто розсміялись, коли Рижук пообіцяв величезне перевиконання бюджету області в наступному році, а разом з тим і припинення всіх негараздів працівників підприємства.

2. В кінці минулого та протягом поточного року під керівництвом Рижука витрачено понад 500 тисяч гривень грошей громади Житомирщини на встановлення погрудь та меморіальних дощок діячам совєцької доби в Житомирі, згідно з слів голови ОДА – його вчителям.

Можливо, ці кошти разом із пропонованими витратами на нову автівку міського голови обласного центру, який також належить до партії влади, могли б зменшити зарплатні борги перед ТТУ?

3. Якщо пан Рижук так заявляє, що мітингувальники були привезені з Тернополя, пропонуємо йому вказати на відео будь-яку людину, що, на його думку, не з Житомирщини. Ми готові спростувати цю маячню по кожній вказаній людині. Інакше пропонуємо публічно вибачитись за наклеп.

Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба ВО “Свобода”.