Трійка аварійних футбольних арен Житомира

У Росії головна біль – дурні й дороги, в Житомирі – футбол і стадіони.

«Бородата» проблема під назвою «житомирські стадіони» не втрачає популярності. Кілька місяців тому ФФУ пішла на зустріч житомирянам і з нагоди свого 20-річчя вирішила відбувати двійник стадіону імені Баннікова. До Житомира завітав представник ФФУ Яковенко Олександр, який привіз всю технічну документацію. Проект готовий, генплан є – рішення за житомирською владою, яка повинна виділити землю на спорудження стадіону. Як бачимо, стадіон не будується, значить, землю не дали.

А в принципі, кому потрібен подарунок від ФФУ готовий стадіон, коли в місті є три своїх: розвалені й занедбані, футбольні матчі на яких все одно проводяться. Мільйони гривень виділені на реконструкцію двох з них.

Репортер Житомира презентує три аварійні футбольні арени, які роками перебувають в стані реконструкції.

«У 2011 році з обласного бюджету на реконструкцію “Полісся” було виділено 700 тисяч гривень, 400 тисяч з яких пішли на обстеження, на інші гроші розпочалась реконструкція. Крім цього, головне управління будівництва та архітектури ЖОДА в програму-2012 соціально-економічного розвитку області внесла 5 мільйонів. Це ж управління виділило ще 5 мільйонів у державну програму по розвитку спорту. Таким чином, ми маємо 10 мільйонів на підтримку центрального стадіону. Можливо, за ці кошти і закінчимо реконструкцію західної трибуни», – розповіла Гула Раїса, начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЖОДА.

Роботи непочатий край, але нова вивіска вже є

«Я вдячна депутатам різних політичних сил, що вони підтримали рішення виділити кошти на ремонт “Спартака”. Таким чином, один мільйон гривень уже пішов у хід. Сподіваюсь, що до Нового року стадіон запрацює. “Спартак” буде як запасне поле для тренувань», – каже Гула Раїса.

Цей стадіон є власністю Житомирського агроколеджу. Проте і він може служити запасною футбольною ареною. Ремонтні роботи йому б точно не завадили.

Репортер Житомира презентує проект екс-реального нового стадіону міста

Ірина СТАШКО