У Коростені побили чоловіка і зняли з нього верхній одяг

У Коростені нічних нападників правоохорнці затримали упродовж кількох годин.

Вечірньої пори 55-річний житель Коростеня повертався додому з роботи, однак до оселі не дійшов сотню метрів. Знайшли чоловіка наступного ранку випадкові перехожі без верхнього одягу, без свідомості та з видимими ознаками побиття.

Віктор Калітка, начальник Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області: “6 грудня близько 10:00 до чергової частини міськвідділу надійшло повідомлення з приймального відділення міської лікарні про те, що до них доставлено чоловіка з тілесними ушкодженнями у вигляді численних забоїв, струсу головного мозку та підозрою на закриту черепно-мозкову травму”.

Оперативники розпочали з’ясування всіх обставин, однак сам потерпілий був не в змозі їм допомогти чи хоча б пригадати події минулого вечора та розповісти будь-що про своїх кривдників. Місце, де знайшли чоловіка, міліціонерам вказала його дружина. Оглянувши все довкола, ті дійшли висновку, що на чоловіка було вчинено розбійний напад щонайменше кількома особами. Як з’ясувалось, невідомі відібрали у потерпілого одяг, барсетку, паспорт на його ім’я, ключі від квартири та гроші.

На встановлення осіб нічних нападників оперативникам знадобилось кілька годин. Поспілкувавшись із жителями цього мікрорайону міста, міліціонери таки знайшли зачіпку, яка допомогла вийти на підозрюваних, трьох місцевих парубків віком від 18 до 25 років. Ті ж, у свою чергу, не очікували такого швидкого розвитку подій, а тому спокійно відпочивали по домівках.

За місцем їх проживання, повідомив Віктор Калітка, вони і були затримані. В оселі одного з парубків вилучено речі, які належать потерпілому.

Уже у райвідділі, куди доставили підозрюваних, працівники міліції намагалися з’ясувати причину такої жорстокої поведінки молодиків стосовно потерпілого.

“Ми були в магазині, купували пиво чи горілку, не пам’ятаю, – розповів один із нападників. – Коли забіг друг і покликав нас на вулицю, мовляв, там «мужика» треба побити. Ми його не знали. Хотіли щось збрать, не знаю що… Ми багато тоді випили…”

Втім, усі троє затриманих уже й раніше потрапляли у поле зору міліціонерів. Кожен, не дивлячись на достатньо молодий вік, уже має судимість за вчинення подібних злочинів. Як з’ясувалось, попередній досвід не пішов на користь.

Наразі відносно парубків порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Затримані перевіряються на причетність й до інших подібних нападів, вчинених на території області.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Місце події