У Житомирі МНСівці провели рейди по місцям продажу піротехнічних виробів

Сьогодні, 23 грудня, рятувальники МНС спільно з представниками Управління Держтехногенбезпеки та засобів масової інформації провели рейдові перевірки місць продажу піротехнічної продукції.

Про це Репортерові Житомира повідомили у прес-службі УМНС в Житомирській області.

Особливо занепокоєння викликають місця стихійної торгівлі, ринки та інші об’єкти з масовим перебуванням людей. Мета цих перевірок – забезпечити очищення міста від несертифікованої продукції та довести до людей інформацію, що ці вироби несуть не лише свято, а й трагедії.

Багато з тих, хто купує несертифіковану піротехнічну продукцію навіть не підозрює, що такі вироби вимагають підвищеної уваги при поводженні з ними. Необхідно відмітити, піротехніка не завжди буває якісною та відповідає вимогам, передусім – це стосується продукції китайського виробництва.

Для законного придбання безпечного й якісного піротехнічного продукту працюють спеціалізовані точки продажу, в яких компетентні продавці нададуть вичерпну інформацію щодо застосування того чи іншого виробу. І за результатами рейдів фахівці з повною відповідальністю констатують, що ці спеціалізовані торгівельні точки мають ліцензії на продаж, обладнані за всіма вимогами протипожежних правил та персонал пройшов спеціальне навчання.

Отже, МНС ще раз нагадує: неправильне чи невміле використання навіть сертифікованих піротехнічних виробів може призвести до пожеж, каліцтва та загибелі людей. Особливо небезпечні петарди в руках дітей. Будьте обережними при поводженні з піротехнічними виробами, дотримуйтесь техніки безпеки та не дозволяйте дітям самим запускати петарди чи феєрверки! Бережіть своє життя й здоров’я, та життя оточуючих!