У Житомирі відбулась акція «Ми – європейці!»

У Житомирі відбулась акція «Фронту Змін» «Ми – європейці!»

Близько півсотні житомирян членів та прихильників «Фронту Змін» зібралось на площі Корольова у Житомирі аби висловити свою вимогу до президента України парафувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті 19 грудня.

Переважна більшість учасників акції – молодь. Житомиряни вимагали, щоб влада, як і обіцяла Євросоюзу та громадянам України, забезпечила в державі: виконання законів, припинення політичних репресій, захист приватної власності, ефективну та прозору судову систему. Молодь скандувала: «Чому влада проти покращення життя власного народу?!! Молодь Житомирщини за зміни!!!»

«Влада робить усе можливе, аби зірвати підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Влада боїться Європи, бо не відповідає європейським стандартам. Угода про асоціацію з ЄС – це відповідь на запитання, в якій Україні ми житимемо. Чи це буде європейська Україна, де цінується передусім життя людини і людська гідність, чи це буде Радянський Союз номер 2. Ми закликаємо владу, президента Януковича почути молодих: ми вимагаємо підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Це зробить наш поступ до Європи реальним, а не тільки на словах», – сказав, звертаючись до присутніх на акції, депутат Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» Руслан Годований.

Концепція Флеш-мобу: країни ЄС стоять у колі (члени молодіжки «ФронтуЗмін»), тримаються за руки, спілкуються, посміхаються – їм добре. До них проситься сумна дівчина в українському костюмі (Україна) – активістка молодіжки «Фронту Змін» Аня Першко. Їй відмовляють, показують плакати з рубрики «Що вимагає від України ЄС». Україна обіцяє виконати ці вимоги, бо хоче щоб її народ жив щасливо, але їй потрібна підтримка населення, бо влада більше її не чує. Звертається до натовпу чи знають вони, що дасть кожному жителю України членство у ЄС. Молодь допомагає і показує плакати з рубрики «Плюси перебування у ЄС». А також плакати: Чому влада проти покращення життя власного народу?!! Молодь за зміни!!!

Що вимагає від України ЄС:

• Цінність людського життя

• Виконання законів

• Припинення політичних репресій

• Захист приватної власності

• Ефективна та прозора судова система

Плюси перебування у ЄС:

• Покращення рівня життя

• Збільшення інвестицій з боку країн ЄС

• Відкриті кордони

• Можливість здобуття освіти в кращих ВУЗах Європи

• Високий рівень соціального захисту

• Гідна пенсія

• Якісна медицина

Координатор молодіжного крила «Фронту Змін» Житомирщини Ольга Фаріон зачитала Резолюція всеукраїнської молодіжної акції на підтримку саміту Україна-ЄС, яку підтримали всі учасники акції у Житомирі.

По закінченню акції Резолюцію було передано голові Житомирської обласної державної адміністрації Сергію Рижуку, як представнику президента на Житомирщині, аби губернатор передав документ Віктору Януковичу.

Резолюція всеукраїнської молодіжної акції на підтримку саміту Україна-ЄС

19 грудня відбудеться саміт Україна-ЄС, який визначить майбутнє нашої країни на багато років.

Ми, молодь України, вимагаємо від президента і уряду парафувати на цьому саміті Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Це зробить наш шлях до Європи незворотнім.

Україна має унікальний шанс стати частиною єдиного європейського простору. Ми зобов’язані скористатися цим шансом, адже наступної нагоди приєднатися до європейської спільноти доведеться чекати десятиліттями. Ми не бажаємо чекати – ми хочемо жити в Європі, бо ми – європейці!

Влада робить усе можливе, аби зірвати узгодження тексту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Влада боїться Європи, бо не відповідає європейським стандартам. Влада штовхає країну в минуле, знищуючи українську державність, перетворюючи нашу Україну на регіон чужої імперії.

Шлях до саміту Україна-ЄС був тривалий і нелегкий. Опозиція домоглася, щоб Верховна Рада ухвалила постанову, яка визначила курс України на євроінтеграцію.

19 грудня – важливий день для України. Влада не має права відмовити нам у європейському майбутньому – вона мусить зробити все, щоб парафувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.
Угода про асоціацію з ЄС – це відповідь на запитання, в якій Україні ми житимемо далі. Чи це буде європейська Україна, де цінується передусім життя людини і людська гідність, чи це буде Радянський Союз номер 2.

Молодь України зробила свій вибір: ми хочемо жити в Європі, а не на задвірках цивілізації.

Українська молодь єдина в тому, що Україна повинна стати частиною об’єднаної Європи.

Молодь України обирає життя в демократичній Україні – де не принижують людей, де кожен може реалізувати себе, де поважають права громадян, де немає корупції і де перед законом всі рівні.

Ми закликаємо владу почути молодих: ми вимагаємо парафувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Це зробить наш поступ до Європи реальним, а не тільки на словах.