В Бердичеві горе-матір викинула у сміттєвий бак новонароджене дитя

Горе-матір затримала міліція.

На початку грудня у дворі одного з будинків м. Бердичева, що на Житомирщині, зібралася досить велика група людей. Бездомні, порпаючись в сміттєвих баках, звернули увагу на поліетиленовий пакет. Його вміст змусив зателефонувати до міліції.

У пакеті, який працівники слідчо-оперативної групи, прибувши на місце, відразу вилучили, лежав труп новонародженої дівчинки разом з іншими речами, що, очевидно, належали її матері.

Для встановлення особи останнього оперативники провели низку розшукових заходів.

Юрій Олефір, начальник Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області: “Працівники міськвідділу неодноразово опитали мешканців довколишніх будинків. Одночасно перевірили близько півтори сотні осіб, які зверталися до жіночої консультації упродовж певного періоду часу. Також проводилася активна пошукова робота в учбових закладах райцентру. Були направлені відповідні запити в усі райони області.

Зрештою вдалося встановити особу, яку обгрунтовано підозрювали в причетності до цієї події.

Складність встановлення перебування полягала в тому, що жінка не має постійного місця проживання.

13 грудня працівники міліції затримали 28-річну уродженку Фастівського району Київської області, яка на цей час ніде не працює і не вчиться.

Попередньо встановлено, що жінка в ніч на 2 грудня на горищі одного з багатоквартирних будинків райцентру самостійно народила дитину, а потім упакувала тіло в поліетиленовий пакет і віднесла за декілька кварталів та викинула.

Наразі за цим фактом порушена кримінальна справа за ст. 117 (Умисне вбивство матір’ю новонародженої дитини) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання, у тому числі і у вигляді позбавлення волі строком до 5 років. Усі обставини справи з’ясовує розслідування та проведення відповідних судово-медичних експертиз.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України у Житомирській області