Житомирська область в пятірці областей, де найважче вести бізнес

Нещодавно фондом «Ефективне управління» за підтримки Світового економічного форуму, було проведено дослідження конкурентоспроможності різних українських регіонів.

Оцінений регіонів країни проводилася з використанням 12-ти зовсім різних критеріїв, а саме: рівень вищої освіти, стан охорони здоров’я, розвиненість інфраструктури, на якому рівні знаходиться розвиток бізнесу і т.п., пише Дело.

Згідно з результатами проведеного дослідження, беззаперечним переможцем стала українська столиця. Аутсайдер – Херсонська область. А, п’ятірка переможців виглядає так: м. Київ, Дніпропетровська, Харківська, Київська та Донецька області.

Високий рівень конкурентоспроможності був зафіксований в Запорізькій і Одеській областях, а також у місті Севастополі. До числа лідерів можна віднести і Полтавську область.

У п’ятірку гірших, крім Херсонської, потрапили Житомирська, Тернопільська, а також Чернігівська і Кіровоградська області.

Крім встановлення місць з найкращими умовами для ведення бізнесу, також були виявлені основні причини, які негативно впливають на організацію бізнес-проектів в Україні. Так ось, найголовнішими проблемними місцями для ведення бізнесу стали: рівень корупції, а також несприятлива податкова політика та відсутність стабільної політичної ситуації в державі в цілому.

Нагадаємо, що Україна посідає 152-е місце в світі за рівнем сприятливого ділового середовища. Перед Україною знаходиться Ліберія, а за Україною – Болівія. Ось така не зовсім весела у Україні «ділова» компанія.