Житомирські прикордонники покажуть журналістам, як працювати в екстремальних умовах

Журналіст має бути там, де цікавіше, а там, зазвичай, найбільш небезпечно.

Тепер житомирські студенти-журналісти матимуть змогу пройти курс екстремальної журналістики не тільки в теорії, але й на практиці. Річ у тому, що 2 грудня Житомирський державний університет імені І. Франка підписав угоду на п’ять років про співробітництво з Північноукраїнським регіональним управлінням Державної прикордонної служби України.

Підписання угоди відбулося в конференц-залі університету, де Петро Саух, ректор університету, й Микола Шаблій, заступник начальника регіонального управління, домовились про співпрацю. Проте угоду так і не підписали, адже начальник регіонального управління Ігор Токовий був відсутній у зв’язку з невідкладними справами. Проте Микола Шаблій запевнив: «Підпис – це лише формальність. Тому зараз ми можемо спостерігати перший крок нашої співпраці, а з цієї хвилини договір набуває чинності».

Одним з найголовніших пунктів угоди є підготовка фахівців видавничо-журналістського фаху ЖДУ ім. І. Франка, адже прикордонники в близькому майбутньому організують для них польову школу екстремальної журналістики. Також студенти побувають на екскурсіях в підрозділах регіонального управління. А кращі авторські роботи про життя та діяльність Північноукраїнського регіонального управління Державної прикордонної служби України змагатимуться за перемогу й грошову винагороду в конкурсі «Смарагдова ліра».

Зі своє сторони ЖДУ ім. І. Франка проводитиме заходи естетичного виховання з прикордонниками та членами їх сімей.